Hyundai Tucson N este în dezvoltare: coreenii pregătesc un SUV de performanță care va rivaliza cu Cupra Ateca

de Daniel Popescu
Marti, 27.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai o dezvolta o versiune de performanță pentru SUV-ul Tucson care va avea ca rival principal noul Cupra Ateca. Lansarea nu va avea însă loc mai devreme de 2019.

Hyundai i30 a devenit în vara anului trecut primul model de serie al constructorului care primește o versiune de performanță N, iar succesul acestuia îi determină deja pe sud-coreeni să extindă gama. Următorul pe listă este Tucson, întrucât SUV-urile de performanță se bucură de o largă popularitate în prezent și oferă marje de profit consistente.

Oficialii Hyundai au confirmat oficial că Tucson N este deja în curs de dezvoltare, însă lansarea acestuia nu se va petrece mai devreme de 2019. "Tucson este în dezvoltare și vor urma și alte modele", a precizat Byung Kwon Rhim, directorul de vânzări al Hyundai, cu ocazia lansării noii generații Santa Fe.

Anunțul coreeniilor nu reprezintă o surpriză în contextul în care Albert Biermann, șeful diviziei N Performance, a dezvăluit încă din vara anului trecut care ar fi principalele îmbunătățiri de care ar urma să beneficieze viitorul Tucson N.

"Dacă te uiți la Tucson vei vedea că este foarte relaxat și confortabil.

Pentru a putea avea o versiune N este nevoie de mai multă putere, de o transmisie nouă, de o caroserie coborâtă, de anvelope sportive și de o manevrabilitate superioară. Avem o platformă bună pentru a face din Tucson un SUV sportiv”, a precizat Biermann la vremea respectivă.

La lansarea pe piață, cel mai devreme în 2019, Hyundai Tucson N va avea o concurență puternică, iar unul dintre cei mai recenți rivali este Cupra Ateca. De altfel, la fel ca și Hyundai, Seat va lansa o gamă diversificată de modele de performanță, ca urmare a interesului manifestat de clienți pentru astfel de vehicule.

Via Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru