Hyundai va începe construcția a două uzine noi în China

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 03.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai are planuri mari pentru piața chineză și intenționeză să construiască două fabrici noi în China. Fiecare dintre cele două fabrici vor avea o capacitate de 300.000 unități pe an.

Piața auto din China este în creștere, iar constructorul sud-coreean Hyundai își dorește o cotă mai mare din această piață. Pentru a putea concura cu rivali ca General Motors sau Volkswagen, Hyundai a anunțat că va începe construcția a două noi uzine în China. Cele două noi unități de asamblare vor începe să producă automobile în 2016, respectiv 2017. 

Hyundai nu a specificat valoarea investiției pentru cele două uzine noi, dar a spus că acestea vor avea o capacitate de producție de 300.000 de unități anual. Cele două uzine Hyundai vor ajuta grupul Hyundai Kia să își mențină cota de piață în China la peste 10 procente.

Urmareste Automarket
Hyundai Kia se așteaptă la capacitate de producție de 2.7 milioane unități în anul 2018, față de 1.95 milioane pe an, cifra actuală a producției pentru piața chineză. Prima dintre cele două uzine Hyundai va fi construită în provincia chineză Hebei, în apropiere de orașul Changzhou.
Construcția va începe în primăvara acestui an. Va putea produce automobile încă din 2016, iar capacitatea maximă de producție va fi atinsă în 2018.

A doua uzină este situată în orașul Chongqing. Construcția ei va începe în a doua jumătatea a anului 2015 și va fi gata pentru producție în 2017. Hyundai mai deține trei uzine în China.

Via worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru