În pas cu cererea: SUV-ul Skoda Karoq va fi asamblat și în Germania

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prezent, SUV-ul Skoda Karoq este asamblat atât în uzina din Kvasiny, cât și în cadrul fabricii din Mlada Boleslav. Dar pentru a face față pieței, Skoda a decis ca SUV-ul Karoq să fie asamblat și în uzina Volkswagen din Osnabruck.

La jumătatea anului trecut, primul exemplar Skoda Karoq părăsea poarta fabricii din Kvasiny, Cehia. SUV-ul constructorului ceh a avut vânzări bune, iar oficialii Skoda au fost nevoiți să găsească soluții noi pentru a ține pasul cu cererea. Astfel, la începutul anului, Skoda a anunțat că SUV-ul Karoq va fi produs și în cadrul fabricii din Mlada Boleslav.

Dar lucrurile încă nu s-au liniștit, iar reprezentanții constructorului din Cehia anunță că SUV-ul Karoq va fi asamblat și în cadrul fabricii Volkswagen din Osnabruck, uzină în care este produs și SUV-ul Tiguan.

Din ianuarie și până la finalul lunii martie, Skoda a vândut 17.100 de unități Karoq. Pe piața din România, cel mai accesibil Skoda Karoq are un preț de pornire de 22.268 de euro cu TVA. SUV-ul este disponibil în două versiuni de echipare (Ambition sau Style), iar gama de motorizări include doar unități diesel.

Clienții pot opta pentru un motor de 1.6 litri TDI de 115 cai putere sau pentru un propulsor de 2.0 litri TDI de 150 de cai putere.

Ambele motorizări pot fi comandate cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu o transmisie DSG cu șapte rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală face parte din oferta constructorului ceh.

Via | Motor1

Comentarii (7)

  • Aha,acum cateva luni faceau gat liderii de sindicat de la VW Germania ca Skoda se vinde mult mai bine ca supraestimatul VW,scandal,lacrimi si suspine,unii au cerut chiar relocarea fabricilor Skoda in De.Vad ca au cam reusit,asta dupa ce au facut din adins un facelift oribil la Octavia ca poate isi mai cumpara germanii si scumpul Golf.Norocul vw in Germania e ca majoritatea masinilor sunt cumparate de firme,germanii de rand au inceput sa cam faca cu bolta pe fiabilitatea lor.Citeam intr-o revista nemteasc''90% dintre vw passat b8 break au fost cumparate de persoane juridic say de catre stat iar restul de 10% de cele fizice''
    9 10
  • Bogdan
    Nu cred asta cu persoanele juridice... VW se vinde foarte bine, iar in Romania vezi Passat B8 la tot pasul si nu cred ca toate sunt pe firma. Stiu, nu convine multora ca VW se vinde mai bine decat mai stiu eu ce marca japoneza sau coreeana, dar asta e realitatea. Si nu poti sa spui ca toti clientii de VW sunt tampiti.
    3 5
  • Ha ha, au ajuns nemtii sa fabrice masini est-europene (de fapt central-europene dar ma rog).
    In alta ordine de iedei, nu prea inteleg ideea de a oferi doar motoare diesel mai ales acum cand pare ca incepe sa creasca si cererea de benzinare. Stiu ca inca nu au hibride dar totusi niste motoare TSI/TFSI ar avea ei pe acolo.
    6 1
  • @Bogdan.Cauta te rog un test-drive cu un b8 break de 200 000km pe site la Autobild Germania.O sa vezi ca scrie acolo cine sunt 90% dintre cumparatori.Acelasi lucru a aparut si in revista pt romani(pe site-ul din romania n-am gasit)
    2 0
  • Tind să cred că există TSI/TFSI în oferta producătorului, dar nu e la Porsche România, deocamdată.
    1 0
  • @Bogdan
    De ce nu le-ar conveni unora ca se vinde mai bine VW ? Atata timp cat masini ar fi bune, dar nu prea sunt. Calitate indoielnica, si dotari foarte scumpe si toate optionale. Cum ma sa dai Polo-ul nou la pret de intrare FARA sistem audio??? Cu o tabla pe bord si fara difuzoare? In 2018??? .... In Germania... si la 14000 euro! Ti se pare ca cineva are ceva cu masina sau cu compania in sine?
    2 0
  • Lucian
    Total gresit !
    Exista si motoare pe benzină.
    Am dat comanda de 1.5 TSI 150 Hp DSG. Mai au si motorul de 1 TSI (115Hp).
    Si DA, e superba masina - pe gustul meu.

    Cu bine !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru