Skoda desface șampania: primul exemplar Karoq a părăsit poata fabricii

de Cornel Șocariciu
Joi, 27.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Karoq a intrat pe linia de asamblare a uzinei Kvasiny din Cehia. Cel mai nou SUV al mărcii din Mlada Boleslav a fost prezentat publicului la jumătatea lunii mai și oferă caracteristicile cu care Skoda ne-a obișnuit până acum.

Skoda a anunțat că primul exemplar Karoq a pășit pe poarta uzinei din Kvasiny, Cehia. Noul SUV al producătorului din Mlada Boleslav vine cu aceleași elemente specifice brand-ului: spațiu, confort și soluții inteligente.

"Startul producției noului Skoda Karoq reprezintă o bornă importantă pentru companie și, în particular, pentru forța de muncă din cadrul uzinei din Kvasiny. În ultimele luni, toată echipa s-a pregătit intens pentru ca noul SUV să intre pe linia de asamblare", a declarat Michael Oeljeklaus, membru responsabil cu producția și logistica în Comitetul Director Skoda.

În prezent, la uzina din Kvasiny sunt angajați 8.000 de oameni, iar de pe liniile de asamblare ies modelele Superb, Superb Combi și Kodiaq.

Skoda Karoq a fost prezentat în urmă cu o lună în cadrul unui eveniment desfășurat în Stockholm. Modelul constructorului ceh măsoară 4.382 de mm în lungime, 1.841 de mm în lățime, 1.605 mm în înălțime și are un ampatament de 2.638 de mm, respectiv 2.630 de mm în cazul versiunilor cu tracțiune integrală.

Volumul portbagajului este de 521 de litri, dar acesta poate crește până la 1.630 de litri.

Gama de motorizări anunțată de cehi pentru Karoq cuprinde două unități pe benzină și trei diesel. Puterile variază de la 115 cai la 190 CP. Motoarele pot fi "asezonate" cu transmisii manuale cu șase trepte sau cu unele DSG cu șapte rapoarte.

Comentarii (3)

  • bafta la vanzari. macar sa nu mai vad uratenia aia de juke pe strazi.
    13 6
  • @Sandu, mai urat de atat nu se poate: Kodiaq si Karoq. Credeam ca in realitate sa fie mai frumoasa (Kodiaq), dar e si mai urata. Doua masini, care cel putin la exterior, arata oribil.
    6 12
  • @sandu ce treaba are Karoq cu Juke? Karoq e suv de clasa C, Juke suv de clasa B. Polar va concura cu Juke, insa apare abia la anul.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru