În pas cu tehnologia: Renault va dezvolta maşini în România prin sisteme de realitate virtuală

de Daniel Popescu
Marti, 11.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va dezvolta diverse modele de maşini în România prin intermediul unor sisteme de realitate virtuală în cadrul centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie.

Tehnologiile moderne îşi fac din ce în ce mai mult simţită prezenţa în industria auto, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru realitatea virtuală.

Chiar dacă nu este încă foarte populară în rândul utilizatorilor obişnuiţi, realitatea virtuală poate fi utilizată în industria auto pentru dezvoltarea de noi modele, întrucât permite realizarea unor simulări realiste înainte ca "desenele" designerilor să ajungă în producţia de masă.

Unul dintre constructorii care investeşte în astfel de tehnologii este Renault, care a reuşit să obţină finanţare pentru un proiect care se va desfăşura în România. Astfel, centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie va utiliza sisteme de stimulare a realităţii virtuale şi de testare a unor componente fizice într-un mediu simulat virtual.

Urmareste Automarket
Pentru acest proiect, Renault va primi fonduri europene în valoare de 4.6 milioane de lei, statul român va oferi aproape 830.000 de lei, în timp ce constructorul francez va contribui cu 5.52 de milioane de lei.

Renault Technologie Roumanie (RTR) este cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Franţei, în care lucrează în prezent circa 2500 de ingineri.

Angajaţii se ocupă în special cu activităţile de proiectare şi design pentru conceperea şi îmbunătăţirea modelelor, dar şi cu adaptarea motoarelor şi a cutiilor de viteze.

Un alt constructor care apelează la realitate virtuală este BMW, care utilizează ochelarii HTC Vive VR pentru a proiecta viitoarele maşini

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru