Încă un constructor intră sub lupa autorităţilor: Renault, vizată de o anchetă judiciară în scandalul emisiilor

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 14.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii de la Paris au anunţat lansarea unei anchete judiciare împotriva constructorului Renault în scandalul care vizează păcălirea testelor de emisii.

Anul 2017 a început destul de prost pentru constructorii auto. Dacă Grupul Volkswagen a ajuns la un acord final cu autorităţile din SUA pentru a clasa cazul Dieselgate, iar Fiat-Chrysler a fost acuzată oficial că utilizează un software prin care ar putea păcăli testele de emisii, acum a venit rândul celor de la Renault să intre din nou în atenţia autorităţilor franceze.

Potrivit procurorilor de la Paris, Renault este vizată din această săptămână de o anchetă judiciară, întrucât este suspectată că a păcălit testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel. Cei 3 judecători desemnaţi pentru anchetă vor decide dacă cercetările vor fi continuate cu un proces.

Urmareste Automarket
Acesta este un nou pas al autorităţilor franceze în acest caz, după ce în ianuarie 2016 Renault a fost percheziţionată, iar în noiembrie Direcţia Generală a Concurenţei, Consumului şi a Înlăturării Fraudei (DGCCRF) a trimis procurorilor un amplu dosar referitor la suspiciunile legate testele pentru emisii.

Anterior, Guvernul francez a testat emisiile a 100 de modele, iar rezultatele au arătat că unele dintre ele, inclusiv ale mărcii Renault, depăşesc limitele de poluare.

Via AFP

Comentarii (10)

  • Nu există motor diesel în această lume care să respecte emisiile din laborator, în traficul real, din acest punct de vedere toți constructorii sunt în aceeași oală, rămâne de văzut dacă doar unii au folosit și dispozitive de păcălirea a emisiilor, până acum s-a dovedit doar la VW.
    19 4
  • cum naiba sa respecte,,cand un Lodgy cdi , consuma cu 50% mai mult decat ce spune cartea
    6 8
  • Soluție de uree (AdBlue) + diesel = emisii scăzute de NOx. Cât de cât...
    Problema e cu motoarele din domeniile maritim și aeronautic.
    2 1
  • hazard
    e o conspiratie, vw sigur si-a bagat coada aici. Renault face dieseluri din esapamentul carora poti respira ozon.
    10 14
  • Si acum sa vina fanii sa ne spuna cum ca asa ceva este imposibil. Renault e luat in vizor de mult. Dar este o conspiratie, nationala... europeana... mondiala... la nivel de sistem solar... impotriva lor. Pentru ca sunt prea buni si cei mai curati, cinstiti, frumosi... si devreme acasa.
    10 6
  • @hazard

    tinand cont ca O3 e mai toxic decat CO in concentratii mult mai mici (si fiind un poluator extrem de agresiv la nivelul solului) eu cred ca n-ai cam nimerit-o.

    Eu zic sa mai incerci. De exemplu o carte de chimie.


    Acum, eu zic sa asteptam cum va decurge ancheta. Unii spun ca e usor fortata iar rezultatele vor fi dezamagitoare pentru fanii carnatilor altii ca nu iese fum fara foc si se va lasa cu ceva amenzi sa fie toata lumea multumita.
    7 7
  • Ce noroc pe Renault că nu e prezent în USA! Va avea de plătit mai puține oale sparte.
    10 1
  • @vianu
    Cred hazard ca era sarcastic. Dar multumim pentru lectia de chimie-biologie-whatever :))
    5 0
  • iar eu sunt absolut sigur ca a vrut sa fie sarcastic :)) Doar ca sarcasmul tre' sa fie si inteligent.
    3 1
  • Sarcasm
    @vianu Ca sa intelegi sarcasmul trebuie sa ai inteligenta :-)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru