Indienii de la Mahindra poartă discuţii privind achiziţia Pininfarina

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mahindra&Mahindra, cel mai mare producător de SUV-uri din India, poartă discuţii privind o achiziţie a companiei italiene Pininfarina, titrează cei de la Bloomberg citând surse apropiate problemei.

Mahindra&Mahindra ar putea să cumpere casa italiană de design Pininfarina, titrează Bloomberg. Potrivit surselor apropiate negocierilor, liderul pieţei din India pe segmentul SUV-urilor poartă de ceva vreme discuţii cu reprezentanţii casei italiene de design cu privire la o achiziţie a pachetului majoritar de acţiuni. Sursele respective au preferat să-şi păstreze anonimatul, din moment ce discuţiile dintre părţi sunt confidenţiale şi nerecunoscute pe canalele oficiale, dar o achiziţie a celebrei mărci italiene nu este exclusă de analiştii din industrie.

POVEŞTI AUTO: Sergio Pininfarina - legenda designului italian

Compania italiană fondată în 1930 a înregistrat pierderi în zece din ultimii 11 ani, iar datoriile importante ale acestora i-ar putea obliga să caute un investitor străin. Cei de la Pininfarina au colaborat anul trecut cu indienii de la Mahindra pentru dezvoltarea stilistică a gamei de SUV-uri a indienilor şi au prezentat şi un model sport electric sub sigla Mahindra în cadrul Salonului Auto de la Delhi.

Purtătorul de cuvânt al casei italiene de design a declarat că Mahindra este un client şi a refuzat să comenteze zvonurile privind discuţiile care sugerează o potenţială achiziţie. La rândul lor, indienii de la Mahindra au refuzat şi ei să comenteze informaţiile apărute în presă pe canale neoficiale.

Pininfarina vrea sa vanda 50% din actiuni indienilor de la Tata

Urmareste Automarket
Indienii de la Mahindra au cumpărat în 2014 divizia de motociclete a francezilor de la Peugeot şi au achiziţionat în 2011 compania SsangYong Motor. Achiziţia casei de design Pininfarina le-ar asigura indienilor o linie de design nemaiîntâlnită pentru modelele din portofoliu.
Odată cu această eventuală achiziţie, Pininfarina ar reuşi să supravieţuiască pe piaţă, chiar dacă viitoarele sale colaborări ar putea fi derulate doar cu anumiţi producători.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • f bine

    ar avea ce sa manance si gura lu' italianu' o bucata de paine.
    8 3
  • si uite asa in 15-20 de ani India si China vor depasi America si Europa:)))))))))
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru