Dacia are un nou director de design: Emanoel Derta a lucrat la Alfa Romeo, Lancia și Porsche

de Tiberiu Safta
Marti, 20.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia l-a numit director al Centrului de Design de la București pe Emanoel Derta. De-a lungul celor peste 20 de ani de activitate, el a lucrat la mai multe mărci celebre, printre care Alfa Romeo, Lancia și Porsche.

Emanoel Derta este noul director al Centrului de Design Dacia de la București începând din acest an. Acesta a absolvit IED Torino și are o experiență de 23 de ani în design-ul auto și industrial. Derta este și deținătorul unei diplome în design-ul auto, obținută în 2005.

De-a lungul celor 23 de ani de activitate în domeniu, Derta a lucrat la mai multe mărci auto consacrate: Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Porsche. El a lucrat și la mărci mai mici, cum ar fi Lynk&Co. În 2018, el a devenit directorul de design al mărcilor chineze Ora și Wey, iar în 2021 a fost numit vicepreședintele de design la XPeng Motors.

Emanoel Derta a contribuit la desenarea mai multor mașini celebre, dar și unele mai puțin cunoscute. Lista proiectelor sale include: Fiat 500, Fiat Fiorino, Porsche 911 Speedster Concept, Porsche 991.2 GT3, Ora Good Cat, Tank 300, Tank 400, XPeng G9, XPeng G6 și XPeng X9.

via Dacia

Comentarii (3)

  • Pai baietul asta e in spatele multor clone de masini celebre la brandurile chinezesti.
    Nu prea e de bun augur cu ce background prezinta.
    Foarte slab la anii cu care se lauda.
    As vrea sa vedem ce modele 3d a creat el, sa ne prezinte portofoliul concret de design, nu ca a fost angajat ici si colo, ca aia se face prin relatii si manevre.
    4 3
  • Fiat Fiorino e simply lovely. Numai rușii au reușit ceva mai frumos.
    Când ai probleme structurale, pui o floricică în plus.
    5 1
  • oricine
    Design-ul de la Dacia din ultimii 2 ani mi s-a părut proaspăt și inovator. Sper că nu au adus pe unul care să le de-a în cap pentru că realmente erau pe un drum bun. De exemplu între Sandero și noul Clio aleg Sandero d.p.d.v. estetic.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru