Informații despre viitorul BMW Seria 5: împrumuturi tehnologice de la Seria 7 și 600 CP pe M5

de Mircea Meșter
Marti, 01.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Seria 5, așteptat să fie lansat în 2016, va aduce o mulțime de sisteme și soluții tehnice care vor fi pe gustul clienților BMW.

Nici măcar nu s-a uscat cerneala pe articolele care anunță noua generație a lui BMW Seria 7 și presa internațională începe să discute pe marginea viitoarei generații Seria 5, pe care marca germană o va lansa pe piață în cursul anului viitor. Conform primelor informații care provin din curtea mărcii bavareze, noul Seria 5 va schimba platforma cu una modernă construită special de BMW pentru noile generații ale modelelor sale și va profita de saltul tehnologic pe care-l face fratele său mai mare și va împrumuta de la acesta o mulțime de elemente hi-tech care vor fi disponibile standard sau opțional în momentul lansării modelului.

Cele mai importante dintre "împrumuturi" vor fi cel al sistemului care are capacitatea de a parca mașina din telecomandă și cel al elementelor de confort interior precum luminile ambientale sau difuzorul olfactiv programabil. Așa cum era de așteptat, noua cheie BMW cu display touch va ajunge și ea pe Seria 5, așa cum o va face în viitorii ani pe întreaga gamă a mărcii germane.

De altfel, împrumutul de tehnologie de la modelul superior din gamă este o practică normală la nivelul industriei, iar aceste sisteme se vor generaliza în următorii 5-10 ani și vor fi disponibile implicit pe modele ale mărcilor non-premium.

Până atunci, BMW va profita de prezența pachetelor de încărcare wireless a telefonului și de update al sistemului iDrive prin internet pentru a oferi și aceste sisteme pe viitorul Seria 5. Nici sistemul de pilotaj automat cu posibilitatea schimbării benzii de rulare nu va fi uitat, acesta urmând să facă parte din arsenalul oferit opțional de brandul bavarez pe modelul său de clasă mare.

Motorizări probabile

În altă ordine de idei, modificarea platformei și utilizarea unor elemente ușoare vor face ca masa proprie a lui Seria 5 să scadă serios, vocile de peste Ocean vorbind de o dietă în urma căreia viitorul M5 va ajunge să cântărească cu 200 de kilograme mai puțin decât actualul model. Apropo de M5, acesta va avea sub capotă o versiune de circa 600 de cai a motorului V8 twin-turbo de 4.4 litri din gama BMW.

Versiunile "normale" ale lui BMW Seria 5 vor beneficia și ele de noutăți interesante la nivel de motorizări. Aflăm, de exemplu, că modelul german va găzdui sub capotă un motor diesel cu trei cilindri de 1.5 litri care va dezvolta 150 CP, dar și un propulsor cvadri-turbo care va avea capacitatea de a duce puterea maximă dezvoltată de versiunea de performanță M550d la circa 400 de cai putere.

via GTSpirit

Comentarii (4)

  • numai sa nu imprumute si farurile...
    21 2
  • Noile Tehnologii vor fi, adica un ''nou set de LED-uri'' la interior si evident stersul design , cu gust banal.
    7 13
  • va avea ceva din gingasia unui porc!
    3 9
  • Pe langa comentariile geniale si foarte relevante de mai sus, il astept pe cel care deja a testat noul model si ne poate spune ca va fi un esec comercial, ca nu e la fel de hai cuality ca un Lexus din 2003 si ca materialele din interior nu sunt premium.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru