Informaţii noi despre viitoarea Skoda Fabia 3: "Design modern mult mai atrăgător"

de Mircea Meșter
Joi, 26.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul viitor vom asista la naşterea celei de-a treia generaţii Skoda Fabia. Modelul ceh va renunţa la liniile de design şi la proporţiile actuale şi se va moderniza la nivel tehnologic.

Esential 2014 este anul în care va apărea pe piaţă noua Skoda Fabia 3.
Prezentă pe piaţă încă din 2007 şi beneficiara unui facelift în 2010, a doua generaţie Skoda Fabia începe să simtă bătrâneţea şi să ceară un înlocuitor. Vestea bună pentru fanii mărcii din Cehia este că acesta este deja planificat şi va ajunge în showroom-uri în a doua jumătate a anului 2014.

Într-un interviu acordat jurnaliştilor britanici de la Auto Express, unul dintre membrii consiliului director Skoda, Frank Welsch, a confirmat faptul că Skoda Fabia 3 se află în lucru şi a oferit câteva detalii interesante despre noul model. Aflăm, astfel, că ideea din spatele noii Fabia va fi complet diferită, modelul urmând să se diferenţiez estetic radical de modelul actual nu doar prin linii, ci şi prin proporţii şi forma caroseriei. "Noua Fabia va fi mult mai atrăgătoare decât generaţia actuală, dar va rămâne maşina de dimensiuni compacte cu care ne-am obişnuit", spune oficialul Skoda.

Printre celelalte informaţii interesante s-a strecurat şi cea conform căreia Fabia 3 nu va fi construită pe noua platformă modulară MQB a celor de la Volkswagen, scopul inginerilor Skoda fiind acela de a păstra cât mai jos posibil preţul final al modelului. Cu toate acestea, maşina de segment B al cehilor va beneficia de o serie de elemente tehnologice de ultimă oră şi de motorizările moderne dezvoltate recent în cadrul Grupului Volkswagen.

Informaţiile legate de noua generaţie Fabia completează declaraţiile anterioare ale aceluiaşi Frank Welsch.

Acum două săptămâni, oficialul Skoda confirma faptul că viitoarea Skoda Fabia 3 nu va mai beneficia de aportul de imagine al unei versiuni RS, cauza fiind legată de vânzările sub aşteptări ale acesteia pe actuala generaţie.

Comentarii (10)

  • Hai cu doamne'ajuta! :)
    21 1
  • someone
    pacat ca nu or sa foloseasca MQB
    8 5
  • hai cu doamne-ajuta ...la padure... eventual....astia n-au nevoie de astfel de urari...
    8 10
  • @@andi
    Eran putin ironic... Am trecut de stadiul ala...
    10 3
  • "...scopul inginerilor Skoda fiind acela de a păstra cât mai jos posibil preţul final al modelului": Atunci ce rost mai are Rapid???
    1 3
  • P.S.: Ce sa mai zic de Rapid Spaceback???
    1 3
  • mbq e folosit pe octavia...
    posibil sa nu se potriveasca pt o masina cu o clasa si jumate chiar mai jos.
    2 2
  • bla bla bla...vorbim cand o sa apara PRETURILE
    5 1
  • Marius
    parca MQB este mai ieftin cu 30 % !!!!!!
    2 0
  • Brembo
    N-am vazut o Skodita frumoasa de cand au intrat in grupul Vag:-)))Slabe sanse sa apara acum :-))))
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru