Inspirați de mărcile premium germane: Ford lansează pachetul estetic ST-Line pe Fiesta și Focus

de Mircea Meşter
Vineri, 03.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vrei să-ți păcălești vecinii că mașina ta de 100 de cai este un ST? Ford îți oferă acum oportunitatea de a alege un pachet estetic adițional care transformă "umilele" versiuni normale ale lui Fiesta și Focus în mașini care arată sport. Fără a le schimba și performanțele.

După ce a analizat modul mărcilor premium de a se adapta la cerințele clienților, cei de la Ford aplică în curtea proprie ceea ce au învățat de la BMW, Audi și Mercedes. Astfel, după ce au inventat versiuni de vârf cu pretenții premium ale lui Mondeo și S-Max și le-au adunat sub umbrela echipării speciale Vignale, Ford mai face un pas înspre personalizarea modelelor proprii și lansează gama de accesorii ST-Line. Clienții lui Fiesta și Focus pot astfel să-și comande acesorii estetice de interior și exterior care le vor transforma mașina din punct de vedere estetic într-un pseudo-Fiesta ST sau un pseudo-Focus ST, păstrând însă motoarele din gama "normală" sub capotă.

Eviden, modelul este preluat de la mărcile premium germane, care au inventat pachete de accesorii M-Performance, S-Line sau AMG ce fac exact același lucru: transformă mașinile din gama normală în versiuni estetice care seamănă la perfecție cu modelele din gamele M, RS și AMG. Fără a avea și performanțele lor.

Ce conține pachetul estetic ST-Line?

În versiune Ford, pachetul este disponibil pe versiunile Fiesta cu 3 și 5 uși și pe Focus hatch și break.

Lista de modificări care face parte din pachetul oferit de Ford este preluată direct de la versiunile ST ale acestor modele și include o grilă trapezoidală cu textură de tip fagure, proiectoare de ceață cu contur închis, spoilere cu buze adiționale, pseudo-difuzor de aer posterior, eleroane, praguri diferite, extensii ale aripilor și, evident, sigle ST-Line care semnalează faptul că avem de-a face cu un pachet estetic, și nu cu modelele originale din gama ST.

Jantele în nuanță Rock Metallic Grey de 17 inch fac și ele parte din pachet, iar la interior apar scaune sport care oferă cusături de culoare roșie, pedalier din aluminiu, volan din piele perforată cusut cu gri și o terminație sport a schimbătorului de viteze. Dacă mașina are transmisie automată, apar padele de schimbare a treptelor în spatele volanului. În rest, singura modificare tehnică este legată de suspensii, care sunt coborâte cu un centimetru față de versiunile clasice.

Motorizări eligibile pentru pachetele ST-Line

Pe Fiesta, pachetul ST-Line poate fi comandat pe versiunile de 100, 125 sau 140 de cai putere ale multi-premiatului motor EcoBoost de 1.0 litru, care recent a primit pentru a cincea oară consecutiv distincția pentru cel mai bun motor din lume la categoria sub 1000 de centimetri cubi.

Versiunea de 95 CP a motorului diesel TDCi de 1.5 litri este și ea inclusă pe listă. 

Pentru Focus, motorizările care pot fi condimentate cu pachetul ST-Line sunt versiunea 1.0 EcoBoost de 125 CP și variantele de 150 și 182 CP a motorului EcoBoost de 1.5 litri. Pe diesel există două variante disponibile: 1.5 TDCi de 120 CP și 2.0 TDCi de 150 CP.

Comentarii (6)

  • Este un pachet estetic superb,pe focus da cel mai bine.
    7 2
  • Acum trebuie sa comand focus 1.0 ecobust 125cp, titanium. Cit ma costa in plus pachetul RS ? Multumesc.
    0 3
  • Ce porcărie! Mai bine umbli cu o mașină cu aspect discret, dar care e capabilă de performanțe, decât cu variante încărcate estetic și cu performanțe de entry level.
    Ca la radio și tembelizor: difuzăm fițe fiindcă aduc profit. Masele adoră prostul gust.
    6 6
  • Mor de ras , astia de la ford o iau razna.
    2 5
  • ce pacaleala mai mare va trebuie mai draga Ford-ule. Doar aratati a Aston Martin...
    0 0
  • Pentru toti neavizatii din comentarii:

    - @ANDREDELI - Visezi cai verzi pe pereti. Nu exista pachet RS - Ford RS sunt masini de peste 350 de cai putere, nu doar un pachet de caroserie.
    - @LR - ST line urile au pe putin 20 - 30 de cai in plus fata de motorizarea normala (consultati un dealer) Deci nu este doar pachet estetic. Audi, VW, practica acelasi lucru cu linii de echipare spre sportiv.
    - @Dab - Ford sunt pe locul 4 in lume la vanzari auto, deci sigur mai inteligenti si stabili mental ca tine.
    - Rov - Pacaleala? Ti se pare ca arata.. Ford are actiuni la Aston Martin, poate de aia ;) Ce jaf de golf conduci?

    Aveti notiuni auto zero, dar comentati pe site uri :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru