Jaguar a proiectat o bicicletă pentru echipa campioană en-titre a Tour de France

de Sebastian Toma
Luni, 02.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa de ingineri şi designeri de la Jaguar a reproiectat bicicleta care a câştigat Tour de France, folosită de Team Sky. Versiunea modificată de Jaguar va concura în ediţia 2014 a celebrei competiţii.

Jaguar a proiectat bicicleta cu care echipa campioană en-titre de la Tour de France, Team Sky, va concura în ediţia 2014. Designerii mărcii britanice au lucrat cot la cot cu specialiştii de la Pinarello, un renumit producător de cadre pentru biciclete, pentru a perfecţiona proiectul existent, numit Dogma 65.1, având posibilitatea de a schimba toate elementele care-l formează. În urma schimbărilor aplicate, cei de la Jaguar au schimbat forma tuburilor de pe cadru, a sistemului care fixează şaua, furca faţă, toate componentele ataşate cadrului şi elementele de la braţul spate. Proiectul finalizat a fost testat în programul computerizat de dinamică a fluidelor de 300 de ori la rând, ca apoi să verifice rezultatele într-un tunel aerodinamic real.

Câştigătorul Turului Franţei a primit cadou un Jaguar F-Type

În comparaţie cu proiectul precedent, realizarea celor de la Jaguar a adus o creştere de 26.1 procente a aerodinamicităţii. Datorită acestei îmbunătăţiri, implementată pe bicicleta denumită Dogma F8, cei de la Team Sky se aşteaptă să fie într-o poziţie mai bună de a-şi apăra titlul la ediţia 2014 a Tour de France.

Prima cursă veritabilă a lui Dogma F8 va avea loc pe 8 iunie, la Critérium du Dauphiné, ca apoi să alerge în Turul Franţei începând cu 5 iulie. Colaborarea dintre Jaguar şi Team Sky datează din 2010, când producătorul britanic de automobile premium le-a furnizat sportivilor o echipă de asistenţă formată dintr-o flotă de modele din protofoliul mărcii din Coventry.

Echipa Sky în acţiune. Aceştia au două titluri consecutive la Tour de France, câştigând ultimele două ediţii.

Urmareste Automarket
Jaguar este la prima bicicletă pe care o proiectează pentru o echipă de Tour de France, devenind acum ”partener oficial de inovaţie” al Team Sky.
Precedenta bicicletă, Dogma 65.1, era considerată cea mai bună din lume, aşa că aşteptările sunt mari pentru echipa de ingineri de la Jaguar, care pare să fi reuşit să creeze cea mai performantă bicicletă de competiţie realizată până acum.

Via Autoblog

Comentarii (9)

  • Bine ca n-ati zis si pretul ca sigur se trezea cineva care sa zica ca-si lua 5 motani diesel sh cu banii aia!
    11 2
  • @mishazaitev
    Cu banii aia iti cumperi un Jaguar adevarat second (S - type sau X-type :)))
    Uite ca m-am trezit eu :))
    Glumesc evident ! Si mi imi plac bicicletele si am investit sume importante in ele. O bicicleta in ziua de azi e cea mai buna investitie in timp in oras. Nu consuma , nu platesti taxe si impozite, nu polueaza, nu ocupi spatiu , te strecori usor peste tot cu ea etc. Daca e de calitate nu ai ce sa ii schimbi + ca daca alegi sa o cumperi fara discuri , costurile de intretinere sunt = cu 0.
    6 1
  • Ei, depinde scorpioane... Daca o cumperi fara discuri si vrei sa-i pui discuri, bagi bani, daca te trezesti ca vrei o sa mai confortabila, iar bagi bani, o pipa de ghidon, iar costa bani ... depinde cat de diliu esti. Eu recunosc ca sunt -::))))). Chiar, preupunand ca nu ai mofturi de astea, sa stii ca daca mergi constant pe bicicleta mai apar probleme (un rulment, un sabot, un cablu rupt, un spray de degresat, un ulei special etc) e adevarat, nu extrem de costisitoare. Aaaaaa, daca iti un single speed pe care-l exploatezi la maxim in orice conditii si daca faci pana tragi pe janta furtun, cum faceau bunicii, atunci poti sa zici ca ai cheltuieli 0, dar si 0 satisfactii...
    Oricum, felicitari sincere pentru pasiune!

    Si pentru ca tot nu mi s-a zis demult ca ma dau rotund, uite un citat frumos despre pasiunea asta :
    "Cand vad un adult mergand pe bicicleta, nu-mi pierd speranta pentru viitorul speciei umane!" HG Wells
    3 0
  • @mishazaitev
    Asta e bicla' mea..... http://olx.ro/oferta/bicicleta-cube-sl-cross-cu-componente-de-top-xt-xtr-ultegra-ID1UXOJ.html
    Ai dreptate. Am tot schimbat la ea ba un bidon, ba un portbagaj mai ales, un deraior etc. Dar a iesit ceva bun. Iar consumabilele de schimbat sunt sabotii, anvelopele si gresatul lantului la astea simple fara discuri hidraulice. Asta inseamna dupa 5000 de km de mers. Eu asa le schimb.
    3 0
  • Sa o stapanesti sanatos, sa faci cati mai multi km si sa intalnesti in trafic cat mai putini giboni!
    3 0
  • Crosetel
    De banii de pe asta ma duc 10 ani numai cu taxiul.
    2 0
  • zero barat
    @Scorpion
    Inca......nu platesti taxe.La cat de nemernici sunt toti politicienii ma astept si la taxa pe zaua de la lantz.
    2 0
  • rotila
    @ seby
    bicicleta are sea sau sa. scaun se spune la altceva.
    bicicletele de curse se impart , ca si masinile, pe categorii:
    pentru velodrom, sprint,contratimp,catarat etc.
    cea mai buna bicicleta pentru ce?
    0 0
  • Exact rotila ! Sunt si ele pe clase si categorii.
    Sunt cursiere, semicursiere, Cyclo Cross , Trekking, City, Mountain Bike , Downhill etc. Fiecare e buna in felul ei si pe categoria ei. Nu prea exsita cea mai buna bicicleta din clasa....eventual cea mai buna echipare din clasa.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru