Jaguar ar putea lansa un crossover electric în 2018

de Sebastian Toma
Miercuri, 25.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar şi-a dublat centrul de cercetare şi dezvoltare din Regatul Unit, iar surse din cadrul companiei anunţă pregătirea unui crossover electric pentru lansare în anul 2018.

Esential 2.000 de angajaţi are centrul de cercetare şi dezvoltare al Jaguar Land Rover din Coventry.
Jaguar ar putea lansa două modele electrice până în 2018, printre care se numără şi un crossover, titrează britanicii de la Autocar. Zvonurile privind un crossover electric în gama Jaguar au apărut în atenţia publicaţiei englezeşti după ce compania deţinută de Tata Motors a anunţat dublarea suprafeţei centrului său de cercetare şi dezvoltare din Whitley, Regatul Unit. Expansiunea sitului de cercetare a companiei va mari suprafaţa totală cu aria aproximativă a 30 de terenuri de fotbal, iar reprezentanţii Jaguar Land Rover anunţă scopul extinderii drept o necesitate pentru implementarea celor necesare dezvoltării de tehnologii şi vehicule cu emisii ultra reduse.

Potrivit surselor citate de Autocar, Jaguar şi Land Rover vor lucra intensiv la noi trenuri de propulsie hibride şi electrice pentru modelele viitorului.

Primele creaţii de serie ale acestui centru vor fi variantele 100% electrice ale lui Jaguar XE şi F-Pace, care ar putea avea o autonomie de până la 480 de kilometri. Aceste modele ar avea rolul de a reduce emisiile de CO2 ale concernului britanic deţinut de Tata Motors pentru a respecta viitoarele norme europene impuse din 2021.

Urmareste Automarket
Analiştii industriei auto estimează necesitatea lansării de modele premium cu sistem de propulsie 100% electric şi a hibrizilor plug-in cu mod electric cu autonomie extinsă pe fondul introducerii în viitorul nu foarte îndepărtat al zonelor cu zero emisii din marile capitale ale lumii. Anumite zone de acest gen au fost propuse deja pentru metropolele importante, iar clienţii mărcilor premium vor fi interesaţi şi de aspectul ecologic al unui vehicul înainte de achiziţie, deci investiţia celor de la Jaguar Land Rover în această direcţie este logică din punctul de vedere al analiştilor, chiar dacă cifrele de vânzări ale segmentului de modele electrice de clasă premium nu sunt încă impresionante la nivel global.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • asa da...
    ...imi place mult cum arata,sper sa-l lase asa e foarte fain.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru