Jaguar F-Type Coupe primeşte un suport de biciclete unicat pentru Tour de France

de Sebastian Toma
Luni, 21.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de operaţiuni speciale de la Jaguar a construit o versiune a lui F-Type Coupe pentru a transporta biciclete la o etapă a Turului Franţei. Aceasta renunţă la lunetă în favoarea unui suport inedit de biciclete.

Jaguar F-Type R Coupe a ajuns din nou pe masa de operaţie a Diviziei de Operaţiuni Speciale a mărcii din Coventry. Inginerii au modificat un exemplar al coupe-ului britanic pentru a fi folosit de echipa Sky în cadrul penultimei probe a Tour de France. Mai precis, modelul va fi folosit ca vehicul de sprijin pentru un atlet al echipei britanice manageriate de Dave Brailsford. Versiunea specială a lui Jaguar F-Type R pote să transporte două biciclete de rezervă şi este vopsită în nuanţa de albastru specifică echipei Sky.

Motorizarea este aceeaşi ca la un F-Type R Coupe obişnuit, respectiv un V8 supraalimentat de 5.0 litri, cuplat unei transmisii automate cu opt trepte. Lista de modificări mai include şi un sistem electric menit să susţină toate staţiile radio, amplificatoarele şi microfoanele folosite de oficialii echipei pentru a comunica cu reprezentanţii Turului Franţei, directorii cursei şi ceilalţi membri ai echipei.

Bineînţeles, exemplarul special creat de britanici nu va fi construit vreodată în serie, modificările aplicate de Divizia de Operaţiuni Speciale rămânând rezervate doar acestei unităţi. 

Jaguar va construi o versiune de serie a lui F-Type Project 7, prototipul de 567 CP prezentat la Goodwood

Aşa arată maşina de asistenţă folosită de obicei de Team Sky.

Jaguar F-Type Coupé, probabil cel mai frumos model al englezilor, a debutat astăzi la Los Angeles

Urmareste Automarket

Exemplarul special Jaguar F-Type Coupe va fi utilizat doar în etapa 20 a Turului Franţei, când atleţii vor alerga în proba individuale cronometrate, când maşina de suport va trebui să transporte bicicletele de rezervă pentru un singur concurent, nu pentru toată echipa.

Pentru restul fazelor competiţiei, Team Sky va folosi un Jaguar XF Sportbrake, aşa cum a făcut şi în anii trecuţi.

Via Autocar | Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru