Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure: tehnologia va fi pusă la încercare într-un oraș din Marea Britanie

de Petre Barac
Vineri, 23.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a prezentat o tehnologie care permite mașinilor autonome să caute un loc de parcare și să parcheze singure. Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.

Într-o perioadă în care siguranța mașinilor autonome este pusă la îndoială de accidentul nefericit din statul Arizona unde o femeie a fost acroșată fatal de un vehicul Uber (detalii aici), constructorii auto continuă testele cu aceste mașini în diferite forme.

Britanicii de la Jaguar Land Rover au anunțat că vor testa o tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să-și caute singure un loc de parcare, iar mai apoi să parcheze în locul găsit.

Un model Range Rover Sport echipat cu această tehnologie va fi introdus în circulație pe drumurile publice din orașul britanic Milton Keynes, care are o populație de circa 200.000 de locuitori.

“Prin reducerea stresului zilnic, precum găsirea unui loc de parcare sau parcarea în spații strâmte, putem să facem experiența condusului mult mai plăcută,” a declarat Joerg Schlinkheider, șeful inginerilor din departamentul de Automated Driving de la Jaguar Land Rover.

În plus, britanicii susțin că vor testa o altă tehnologie prin care șoferii vor fi notificați de apropierea vehiculelor de urgență, precum ambulanțele sau mașinile de pompieri.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru