Parcare

Luni, 05 Februarie | General

Prețurile parcărilor din Paris, triplate pentru proprietarii de SUV-uri

Locuitorii Parisului au aprobat prin referendum ridicarea prețurilor parcărilor din capitală pentru mașinile grele. Proprietarii de SUV-uri și de mașini cu o greutate mai mare de 1600 de kilograme vor plăti minim 12 euro pe oră pentru un loc de parcare.
Vineri, 17 Noiembrie 2023 | Intern

Câte parcări publice sunt în România și ce orașe sunt campioane la încasarea amenzilor

Potrivit datelor din 2022, România are aproape 1.3 milioane de parcări publice. Cele mai multe amenzi pentru nerespectarea regulilor privind aceste locuri au fost înregistrate în Oradea.
Vineri, 24 Decembrie 2021 | General

STUDIU: Cât costă o oră de parcare în capitalele Europei, comparativ cu București

Odată cu creșterea numărului de mașini pe șoselele marilor capitale din Europa și din lume, locurile de parcare devin din ce în ce mai rare. Pentru zonele de parcare special amenajate au fost introduse taxe și limite de timp de către autorități. Un studiu al unei companii din Polonia arată cât costă taxele de parcare în mai multe capitale europene.
Miercuri, 04 Noiembrie 2020 | Intern

Poliția Locală va avea dreptul de a ridica mașinile parcate pe domeniul public: legea a fost adoptată de Parlament

Poliția Locală va avea posibilitatea de a ridica mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public, potrivit unei legi care a fost adoptată de Parlament. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președinte.
Vineri, 24 Iulie 2020 | Intern

Amenda minimă pentru parcarea pe locurile rezervate persoanelor cu handicap se dublează din 25 iulie la 2.000 de lei

Persoanele care parchează pe locurile rezervate persoanelor cu handicap vor plăti din 25 iulie o amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, la care se adaugă și ridicarea mașinii.
Joi, 27 Iunie 2019 | Intern

Primăria Capitalei a aprobat ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București: șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru recuperarea mașinilor

Primăria Capitalei a aprobat proiectul care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București, iar șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru recuperarea mașinilor. Regulamentul se va aplica din 26 iulie.
Miercuri, 26 Iunie 2019 | Industrie

Porsche recheamă 340.000 de unități Cayenne și Panamera: o problemă a transmisiei poate face ca mașinile să se miște după ce sunt parcate

Porsche recheamă în service 340.000 de unități Cayenne și Panamera, din cauza unei probleme a transmisiei automate. Potrivit companiei, o “componentă fragilă” poate face ca mașina să se miște după ce este parcată.
Marti, 05 Februarie 2019 | Intern

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București ar putea începe în primăvară: taxa pentru recuperare este de 500 de lei

Autoritățile estimează că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București va începe în primăvara acestui an, iar șoferii vor plăti o taxă de 500 de lei pentru recuperarea mașinii.
Sambata, 02 Februarie 2019 | Masini autonome

Mașinile autonome ar putea bloca orașele: "Un scenariu de coșmar în care traficul e complet paralizat"

Costul orar al unei mașini care rulează este mai mic decât costul orar al parcărilor în centrele orașelor mari. Din această cauză, spune un specialist american, mașinile autonome ar putea fi lăsate să meargă singure pe stradă în loc să rămână parcate. "E un scenariu de coșmar pentru trafic", susține acesta.
Vineri, 21 Decembrie 2018 | Intern

Alianța Vestului: Timișoara a votat valabilitatea abonamentelor de parcare în oraș pentru șoferii din Arad, Cluj și Oradea

Şoferii din Arad, Cluj și Oradea care şi-au cumpărat abonamente de parcare pe domeniul public în oraşele lor vor putea folosi aceste abonamente şi în Timişoara. Decizia a fost luată în Consiliul Local Timişoara şi este valabilă doar pe bază de reciprocitate, aceasta fiind prima hotărâre a unui primar semnatar al Alianţei Vestului.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Intern

Primăria Capitalei vrea să ridice mașinile parcate neregulamentar: proprietarii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru recuperarea lor

Primăria Capitalei intenționează să ridice toate mașinile parcate neregulamentar pe drumurile publice. Tariful de ridicare va fi de 200 de lei, la care se adaugă tariful de transport de 150 de lei și tariful de depozitare de 150 de lei pe zi.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Intern

Proiect: amendă de până la 10.000 de lei și ridicarea mașinii pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Un proiect de lege prevede că șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap vor primi o amendă de până la 10.000 de lei, iar mașina va fi ridicată.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 14 Iunie 2018 | Intern

Primăria Capitalei a aprobat noile tarife pentru parcare: de la 1 iulie, un loc de parcare în centru va costa 10 lei pe oră

Primăria Capitalei a aprobat joi un proiect de hotărâre prin care, începând de la 1 iulie, un loc de parcare în centrul Bucureștiului va costa 10 lei pe oră. Creșteri semnificative de prețuri vor fi și în celelalte zone.
Luni, 11 Iunie 2018 | Intern

Proiect: Primăria Capitalei vrea să mărească tarifele pentru parcările publice. Un loc de parcare în centru va costa 10 lei pe oră

Primăria Capitalei va vota luni un proiect prin care prețurile pentru parcările ublice vor crește semnificativ. În zona centrală, șoferii ar urma să plătească 10 lei pe oră, iar tariful se va dubla după primele două ore.
Vineri, 23 Martie 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure: tehnologia va fi pusă la încercare într-un oraș din Marea Britanie

Grupul Jaguar Land Rover a prezentat o tehnologie care permite mașinilor autonome să caute un loc de parcare și să parcheze singure. Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.
Marti, 07 Noiembrie 2017 | Intern

Eliminarea parcagiilor, mai aproape de realitate: proiectul mai are nevoie de un singur vot pentru a deveni lege

Proiectul de lege prin care persoanele care pretind ilegal sume de bani pentru parcarea mașinilor vor fi pedepsite cu închisoare de până la doi ani a fost aprobat de Senat și mai are nevoie doar de votul Camerei Deputaților pentru a intra în vigoare.
Luni, 16 Octombrie 2017 | Intern

Locurile de parcare, coșmarul bucureștenilor: 80% recunosc că au parcat neregulamentar, 47% au avut conflicte verbale sau fizice

80% dintre bucureșteni recunosc că au parcat cel puțin o dată neregulamentar, în timp ce 47% dintre ei admit că au avut un conflict verbal sau fizic pe tema unui loc de parcare, potrivit unui studiu realizat de Uber.
Marti, 11 Aprilie 2017 | Intern

Proiect de lege pentru eliminarea parcagiilor: muncă în folosul comunității și închisoare de până la doi ani

Persoanele care pretind ilegal sume de bani pentru parcarea mașinilor vor fi pedepsite cu muncă în folosul comunității sau cu închisoare de până la doi ani, potrivit unui proiect de lege.
Joi, 12 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

"Metoda Clarkson de parcare" stârnește controverse în Marea Britanie: șoferii parchează pe două locuri pentru a evita șoferii care parchează prost

Sa parchezi prost pentru a evita șoferii care parchează prost. Pare ironic, dar se întâmplă la scară din ce în ce mai largă în Marea Britanie. "Locurile de parcare sunt prea înguste pentru mașinile care cresc continuu în dimensiuni", explică asiguratorii.
Duminica, 08 Ianuarie 2017 | O lume nebuna

Și vouă vi se întâmplă să nu mai știți unde ați parcat? Un englez și-a pierdut mașina în parcare vreme de șase luni

Un englez a pierdut mașina prietenului său într-o parcare din Manchester. A găsit-o abia după șase luni.

Tag-uri similare

Marea Britanie, studiu, Bucuresti, Ken Block, parcare, scandal, cascadorie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru