Eliminarea parcagiilor, mai aproape de realitate: proiectul mai are nevoie de un singur vot pentru a deveni lege

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 07.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul de lege prin care persoanele care pretind ilegal sume de bani pentru parcarea mașinilor vor fi pedepsite cu închisoare de până la doi ani a fost aprobat de Senat și mai are nevoie doar de votul Camerei Deputaților pentru a intra în vigoare.

La jumătatea lunii aprilie, în Parlamentul României a fost depus un proiect de lege pentru eliminarea persoanelor care solicită în mod necuvenit sume de bani pentru parcarea mașinilor în locuri publice.

Proiectul a fost inițiat ca urmare a faptului că, în unele cazuri, refuzul șoferilor de a plăti nejustificat taxe de parcare s-a soldat cu diverse daune pentru mașini, iar legislația actuală prevede doar amenzi pentru "parcagii".

La începutul acestei săptămâni, proiectul a primit vot favorabil de la Senat, iar acum mai are nevoie doar de votul Camerei Deputaților pentru a intra în vigoare, însă nu este clar când va avea loc acesta.

Proiectul actual prevede sancțiuni mult mai dure decât cele din prezent. Astfel, "parcagiii" vor fi pedepsiți cu închisoare de la 6 luni la un an în cazul în care își desfășoară activitatea în spații private și de la 9 luni la doi ani în cazul în care se află pe spații publice. La prima abatere, "parcagiul" va avea posibilitatea să aleagă să muncească 50 de ore în folosul comunității.

Potrivit proiectului, aceste pedepse vor fi suferite de cei care solicită bani în schimbul parcării mașinii, pentru a păzi mașina parcată sau pentru a dirija un șofer să parcheze într-un anumit loc.

Votul favorabil al senatorilor a venit în ciuda avizului negativ dat de Guvern sub pretextul că infratiunea de a pretinde bani pentru locuri de parcare este deja prevăzută în Codul Penal, deși în practică nu este pratic pusă în aplicare.

Via Economica

Comentarii (5)

  • Pai initiativa e buna, nu zic, nu! Dar cand la noi inchisorile sunt supra populate si sunt eliberati infractori care au savarsit fapte extrem de grave... unde-i baga pe parcagii ..
    23 1
  • @mishazaitev
    In parcarile inschisorilor ... :-)
    30 0
  • Parcagioaica
    Un vot?
    E vorba de sute de voturi, nu de unu!
    0 0
  • io ma` men
    ``infratiunea de a pretinde bani pentru locuri de parcare este deja prevăzută în Codul Penal, deși în practică nu este pratic pusă în aplicare.``
    Carevasazica INFRATIUNEA in practica nu este practic... sa inteleg ca ati citat din proiectul de lege scris de parlamentari???
    Sa nu ziceti ca nu v-am zis...
    5 0
  • Inca o lege in folosul cetatenilor . . . care nu se aplica. Ca alelalte, in defavoarea lor, se aplica la micrometru (mai ales taxe, impozite, accize, etc.)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru