Poliția Locală va avea dreptul de a ridica mașinile parcate pe domeniul public: legea a fost adoptată de Parlament

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 04.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliția Locală va avea posibilitatea de a ridica mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public, potrivit unei legi care a fost adoptată de Parlament. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de președinte.

Camera Deputaților a adoptat în această săptămână o lege care prevede, printre altele, că Poliția Locală va avea posibilitatea de a ridica mașinile parcate neregulamentar pe domeniul public, în alte locuri decât spațiile marcate în acest scop.

Legea stabilește că operațiunile incluse în cadrul legii sunt cele de ridicare, transport și depozitare a mașinii. De asemenea, legea interzice ca o mașină să fie ridicată în cazul în care una sau mai multe persoane se află în vehicul.

În plus, în cazul în care șoferul ajunge la mașină înainte de inițierea procesului de ridicare, procesul poate fi oprit, cu condiția ca șoferul să plătească taxa pentru ridicarea mașinii.

După ce este ridicată, mașina este transportată și depozitată în spații special amenajate aflate sub paza administrației publice locale. Ulterior, mașina va putea fi preluată de proprietar după plata taxelor de ridicate, transport și depozitare.

Valoarea taxelor pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor nu a fost stabilită prin lege și, cel mai probabil, fiecare localitate în parte va putea stabili propriile prețuri. Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președinte, însă nu este clar dacă va putea fi aplicată imediat de autoritățile locale.

Via G4Media

Comentarii (20)

  • Ok,suna bine.La Piata Chibrit sunt parcate pe trotuare cel putin 20-30 de masini oferite spre vanzare de samsarii care le-au adus de afara iar asta de cel putin 10 ani(toate cazanele si cu numerele scoase),e o intreaga mafie.Tot asa si la Piata Crangasi.Sa vedem daca e doar gargara. De pe trotuare cand dispar toate masinile sau incep astia sa marcheze si trotuarele sa le faca parcari cu plata?
    17 4
  • Fara alehas
    Daca nu iti mai poti urca si parca sufrageria pe trotuar ce sens mai are suv-ul in oras ?
    11 3
  • andrei
    in sfarsit. acum sa vedem ca se si aplica CUM TREBUIE. adica acolo unde au obturat accesul pietonilor, nu acolo unde are trotuarul 10m si incape lejer si o masina. dar unde e cazul, aplicata la sange.
    13 2
  • Iar o sa inceapa scandalurile prin oras.
    7 3
  • Tatraurs locuiești in Chibrit?
    0 1
  • “În plus, în cazul în care șoferul ajunge la mașină înainte de inițierea procesului de ridicare, procesul poate fi oprit, cu condiția ca șoferul să plătească taxa pentru ridicarea mașinii.”...super tare... aia nu ridica nimic și trebuie sa plătești taxa de ridicare a mașinii care nu a fost ridicată...ciudata lege...votată de partidul meu?
    5 7
  • Se va declanșa o vânătoare de mașini in care doar firmele de ridicări agreate vor avea de câștigat...corect era sa fie ridicate doar cele care încurcau ori blocau circulația rutieră și pietonala
    7 3
  • Evident cei ce stationeaza neregulamentar sa fie amendați... dar nu înțeleg expresia “parcate neregulamentar”... este un nonsens... o mașina parcata ...este întotdeauna parcata regulamentar
    7 6
  • @loeugen. Nu,relativ aproape,putin mai in nord.
    4 1
  • Eu in zona...
    2 0
  • andrei
    cum adica o masina parcata e o masina parcata regulamentar???? hai ca e maxima asta. eu zic sa citesti definitia parcarii. daca tu lasi masina in mijlocul strazii si pleci din ea, aia e parcata. cum sa fie regulamentar????

    tu confunzi parcarea pe un loc de parcare special amenajat cu parcarea la nimereala. probabil te gandesti la stationare. dar aia nu mai e stationare.

    din partea mea sa faca vanatoare ca e cazul. dar sa faca si niste parcari ca imbecilii in ultimii ani au tot distrus din parcari.
    3 2
  • @Tatraurs... stiu ca pe Dej e o proprietate de vânzare... dar f scumpă pt bugetul meu...eu sunt pe partea cu Clabucet... de 42 evident ca știu
    1 0
  • OUG 195/2002
    Articolul 63
    (4) Se consideră parcare staționarea vehiculelor în spații special amenajate sau stabilite și semnalizate corespunzător.
    Concret... un autovehicul nu poate fi parcat la nimereala pe partea carosabila, trotuare ori treceri de pietoni pentru simplul fapt ca parcarea se face in loc special amenajat semnalizat prin indicator și sau marcaje... ori încă nu cred ca cineva a amenajat o parcare fix pe trecerea de pietoni...ma întreb tu și cei ce ți-au dat mânuța verde iar mie roșie cum au luat permisul de conducere? Astept să-mi explice un deștept cum poți parca neregulamentar intr-o parcare astfel încât mașina sa fie ridicata (cu exceptia cazului când se parchează pe doua locuri) deși și aici am dubii ca se prevede vreo sancțiune...cei din Pitești sa se abțină...
    1 1
  • urmeaza o avalanse de taxe, asta ati votat
    2 3
  • no, si in fata la sectia 5 politie?
    0 0
  • alexandru
    Bravo!!! In sfarsit, o lege buna votata de adormiti. Sa vedem cum se vor descurca de acum inainte nesimtitii
    1 2
  • Mergând pe aceeași logica as vrea sa știu dacă vreun “deștept” a fost sancționat pentru parcare neregulamentara ... poate nu spune și cum
    0 0
  • LUCCI LUCIANO
    Ce este aia ,,Politie Locala"? Nu ii zice ,,Politie Comunitara''? Sau ,,Gardieni Publici''? Parca sunt aia cu ,,rromii'' ...Si-au transformat numele ( tigani) in adjectiv si apoi incearca sa-si piarda urma. Isi schimba denumirea. Asa si cu ,,Locala''....
    0 1
  • @luciano... fiecare cu ce îl doare... și poliția se numea cândva Miliția...
    0 0
  • daniel
    PNL a propus si a implementat aceasta lege! Ca si pe cea cu taxa auto, ca si pe cea cu impozitul de lux pe cilindreea masinii, si nu pe valoarea acesteia!
    In plus, legea ne transforma in sclavii statului, vom fi obligati sa curatam domeniul public din fata imobilelor, rigole, santuri, carosabil, si sa nu fim plecati de acasa cand ninge, altfel incasam amenda si contravaloare lucrari, la pret de pret!
    Asadar, votati PNL!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru