Jaguar promite cel mai rafinat sedan de clasă medie din lume

de Sebastian Toma
Luni, 14.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar vrea să lanseze o berlină de clasă medie în 2015. Englezii spun că respectivul model va fi cel mai rafinat, avansat şi eficient din segment.

Jaguar pregăteşte o ofensivă de produs care implică lansarea a patru modele noi până în 2018. Primul va fi un SUV compact, după cum ştim deja, urmat de o berlină premium de segment D. Această berlină va fi lansată în 2015, anunţă englezii de la Autocar, iar reprezentanţii producătorului britanic promit cea mai eficientă, avansată şi rafinată maşină din segment. Cei de la Jaguar îşi propun să lanseze un model care să nu fie doar "aproape la fel de bun ca rivalii", ci mai bun decât cele mai bune modele din segmentul berlinelor premium de segment mediu.

Noua berlină poartă numele de cod X760 şi va avea o platformă din aluminiu. Respectiva platformă va prelua elemente tehnice de la versiunea de serie a SUV-ului derivat din conceptul C-X17. Englezii de la Jaguar vor echipa platforma cu numeroase tehnologii noi, iar motoarele vor fi cele mai eficiente şi rafinate din segment. Pe deasupra, modelul va avea un comportament rutier conform cu standardele mărcii, pe lângă design-ul care va fi încadrat în linia estetică a producătorului britanic.

Urmareste Automarket
Berlina premium  de segment D a celor de la Jaguar şi SUV-ul compact vor avea încă doi noi fraţi de gamă, printre care se numără un break şi un coupe.
Noua familie formează cea mai puternică ofensivă lansată de britanicii de la Jaguar şi reprezintă un pariu care poate să cimenteze soarta mărcii. Până în 2018, cei de la Jaguar vor să realizeze o creştere a vânzărilor fără a depăşi pragul de un milion de unităţi pe an.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Jaguar nu mai fabrica masini clasice si deosebite ca inainte...e schimbat total. Dar si asa a ramas in top cu ce are. Nu ii poti reprosa nimic (calitate premium 100%, performate de top, tehnologie de ultima ora, design cat de cat deosebit). Faptul ca isi extinde gama e foarte bine pt. fani si pt. ei ca vor castiga mai mult.
    Sper totusi sa le faca diferite putin....XF-ul nou e aproape identic cu XJ din fata. Vad ca si conceptul C X17 e cam la fel.
    ps. berlină compactă sa inteleg ca e un sedan care va concura cu seria 3 nu ? Hm...greu sa bati un titan. Dar nu e greu sa il egalezi !
    15 7
  • Cred ca titlul este usor gresit, berline compacte la rivali nu sunt decat CLA si A3 sedan, probabil e vorba de clasa medie ,mai ales pt ca acolo are mare nevoie sa reintre intr-o clasa in care nu mai exista de la oprirea productiei lui X-Type.
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru