Jaguar XE, rivalul lui BMW Seria 3, va fi prezentat în 8 septembrie

de Sebastian Toma
Marti, 15.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Jaguar au prezentat informaţii suplimentare despre viitorul XE, berlina lor de clasă medie, care va debuta în data de 8 septembrie.

Jaguar XE, succesorul spiritual al lui X-Type, va fi prezentat oficial în data de 8 septembrie. Britanicii spun că suspensia faţă a berlinei va fi împrumutată de la F-Type, în timp ce suspensia spate va fi un multilink. Pe lângă suspensie, modelul se va bucura de o platformă din aluminiu şi de primul sistem de servodirecţie electric al mărcii, lucruri cu care Jaguar speră să obţină cel mai manevrabil sedan din clasa premium a segmentului D. Pe deasupra, XE se va bucura şi de gama de motorizări Ingenium, iar cea mai economică versiune va avea emisii de CO2 mai mici de 100 de grame pe kilometru.

Jaguar promite cel mai rafinat sedan de clasă medie din lume

Inginerii Jaguar au dezvoltat un sistem numit “All Surface Progress Control”, menit să asigure aderenţă în toate situaţiile întâlnite pe şosea. Datorită acestui sistem, modelul cu propulsie spate ar trebui să-l depăşească pe BMW Seria 3 la manevrabilitate, capitol la care modelul din Munchen este văzut drept etalon al segmentului din care face parte. Rămâne de văzut dacă riscurile pe care şi le-au asumat inginerii se vor materializa în succes pentru primul Jaguar cu direcţie electrică, element menit să reducă masa modelului şi consumul de carburant, dar care poate avea efecte nefericite asupra nivelului de feeling asigurat de sistemul de direcţie.

Jaguar ne prezintă o nouă imagine teaser a lui XE, succesorul lui X-Type

Prima imagine teaser a viitorului Jaguar XE a fost prezentată în luna mai.
Aceasta prezintă o caroserie camuflată, dar putem recunoaşte o siluetă specifică modelelor Jaguar.

Urmareste Automarket
"Este şi logic să foloseşti inerţia de succes a celor de la Land Rover pentru a extinde gama Jaguar. Marca Jaguar este la jumătate din scara lui Land Rover, aşa că este nevoie de modele noi pentru aceasta, iar investitorii vor dori lansarea de modele mai mici", explică Christoph Stuermer, director cercetare IHS Automotive.

Via Autocar | Jaguar

Comentarii (1)

  • Il asteptam cu drag. E bine venit.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru