Kia va lansa o versiune electrică a lui Soul în 2014

de Sebastian Toma
Vineri, 04.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a confirmat debutul unei versiuni electrice a lui Soul pe piaţa din SUA în decursul anului viitor. Pentru moment, nu sunt cunoscute detaliile tehnice ale acestei versiuni.

Kia Soul va primi o versiune electrică în 2014. Vestea vine direct de la reprezentanţii mărcii din Coreea de Sud, care au confirmat această versiune pentru piaţa din Statele Unite ale Americii. Mai mult decât atât, versiunea electrică a lui Soul facelift va fi vândută doar în anumite state din SUA, fiind ţintite cele care au mai mulţi clienţi interesaţi de protecţia mediului. Coreenii vor prezenta mai multe detalii despre versiunea electrică a lui Soul la următorul salon auto important din SUA, cel mai probabil în cadrul Salonul Auto de la Los Angeles, care se derulează în luna noiembrie.

"Kia Soul este deja un model care are grijă de mediu, 85% dintre materialele sale fiind reciclabile la sfârşitul ciclului de viată, iar versiunea electrică a lui Soul va demonstra capacităţile inginereşti ale inginerilor Kia, precum şi angajamentul nostru de a produce vehicule cu o amprentă ecologică redusă", declară Orth Hedrick, director executiv planificare produs Kia Motors America.

Urmareste Automarket
Experţii din industrie estimează că versiunea electrică a lui Soul va oferi o autonomie de 160 kilometri şi o viteză maximă de peste 120 km/h.
Modelul ar urma să se lupte cu Nissan Leaf şi Ford Focus EV, iar preţul său este aşteptat să fie competitiv faţă de aceste două modele.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru