Lamborghini Aventador SVJ, imagini și detalii oficiale: supercar-ul italienilor are direcție integrală, 770 CP și o viteză maximă de peste 350 km/h

de Cornel Șocariciu
Vineri, 24.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a prezentat noul Aventador SVJ. Modelul constructorului italian are un motor V12 de 770 de cai putere și un sistem aerodinamic activ. Conform oficialilor, supercarul va fi produs în 963 de unități, 63 dintre acestea fiind rezervate versiunii speciale Aventador SVJ 63.

Campania de marketing pentru promovarea noului Lamborghini Aventador SVJ a demarat în urmă cu două luni. Italienii au tot oferit imagini teaser și clipuri cu noul supercar. Dar acum a venit momentul mult așteptat: Aventador SVJ a fost prezentat în California cu ocazia Monterey Car Week.

Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, oficialii Lamborghini au venit și cu o ediție specială care ne amintește de anul în care a luat naștere compania italiană: Aventador SVJ 63. Spre deosebire de versiunea de bază, aceasta primește o mulțime de elemente de caroserie din fibră de carbon și va fi produsă în doar 63 de unități.

Indiferent de versiunea achiziționată, sub capota noului model italian se află motorul V12 care acum produce 770 de cai putere la 8.500 rpm și 720 Nm la 6.750 rpm. Masa totală a noului Aventador SVJ este de 1.525 de kilograme, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 2.8 secunde. Pentru sprintul 0-200 km/h, supercarul italienilor are nevoie de 8.6 secunde, iar viteza maximă trece de 350 km/h.

Totodată, noul Aventador SVJ a devenit cel mai rapid model de producție de pe circuitul german de la Nurburgring.

Cei 20.6 kilometri ai Iadului Verde au fost parcurși în 6 minute și 44.97 de secunde. Iar această performanță a fost realizată mulțumită unui sistem de direcție integrală și datorită noului sistem aerodinamic ALA 2.0 (Aerodinamica Lamborghini Attiva ). Componentele active ale sistemului aerodinamic sunt capabile să reacționeze în mai puțin de 500 de milisecunde.

Noul Lamborghini Aventador SVJ va fi produs în 963 de unități (63 de exemplare sunt rezervate versiunii Aventador SVJ 63), iar prețul de pornire pentru piața din Europa este de 350.000 de euro fără taxe.

Comentarii (1)

  • SIMPLE MINDS
    Cand ma gandesc ca in urma cu ani buni hibrizii hyper-sport ai unor producatori nu mai putin celebri *cereau* milionul de euro si chiar mai mult pentru *salbaticiunile* lor ,nu pot sa nu remarc *grija* pe care o are producatorul din Sant' Agata pentru portofelele noastre .Respect Lambo! P.S.Credulii inca mai asteapta timpul pe Ring pentru P1 si LaFerrari si spera ca nu vor avea parte doar de rabdare si tutun .:-))
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru