Lamborghini Huracan a primit o versiune de competiţie

de Sebastian Toma
Joi, 22.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a prezentat versiunea GT3 a lui Huracan. Aceasta va debuta pe circuit în sezonul 2015 al Campionatului de anduranţă Blancpain.

Esential 369.000 de euro costă un Lamborghini Huracan GT3.
Lamborghini Huracan GT3, varianta de competiţie a supercarului italian, a fost prezentată la sediul din Sant'Agata Bolognese. Modelul va concura în seria campionatul de anduranţă Blancpain şi se bucură de o caroserie din materiale compozite echipată cu un kit aerodinamic. Spoilerul faţă este reglabil şi are splittere din fibră de carbon, precum şi o nouă capotă. Aripile frontale au sistem de ventilaţie pentru răcirea fânelor, pragurile laterale au fost revizuite, iar eleronul spate este şi el reglabil. Bara de protecţie spate integrează un sistem de evacuare dublu şi un difuzor de aer cu aspect agresiv.

Între fericire şi frustrare: 100 de minute cu Lamborghini Huracan

Şasiul acestui model de competiţie este realizat din aluminiu şi fibră de carbon, iar cadrele frontale şi posterioare sunt modificate faţă de varianta de serie.

La fel ca la orice model de competiţie care se respectă, sistemul de frânare este mai performant decât cel standard, a fost montat un rollcage la standarde FIA la interior alături de un scaun de competiţie din fibră de carbon şi un sistem de stingere a incendiilor. Cei de la Lamborghini vor publica ulterior imaginile interiorului, dar acestea sunt relevante doar pentru piloţii care vor alerga cu aceste vehicule în campionatul de anduranţă sponsorizat de Blancpain.

Lamborghini Huracan LP610-4: el este succesorul lui Gallardo

Urmareste Automarket
Motorizarea lui Huracan GT3 este un V10 aspirat de 5.2 litri cuplat unei transmisii secvenţiale cu şase trepte.
Aceasta din urmă are un ambreiaj de competiţie cu trei discuri pentru a rezista la solicitările extreme asociate unei curse de anduranţă. Prima cursă a sezonului 2015 are loc în aprilie, la Monza, iar un client care doreşte să fie "gentleman driver" trebuie să achite 369.000 de euro doar pentru maşina în sine, fără participarea în competiţia respectivă.

Via WCF | Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru