Land Rover a lansat cel mai scump Range Rover din lume: 230.000 de euro, cu două puşti de vânătoare incluse

de Bogdan Mirică
Joi, 06.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Land Rover şi producătorul de arme de vânătoare Holland & Holland au lansat cel mai scump Range Rover din lume. SUV-ul atinge un nivel de personalizare ieşit din comun, pentru care percepe 230.000 de euro.

Land Rover s-a gândit să desăvârşească sarcinile diviziei sale de personalizare, botezată Special Vehicle Operations, cu o versiune specială a modelului Range Rover. Nu este orice fel de ediţie specială, ci este cel mai scump Range Rover creat vreodată.

Pentru a da valoare SUV-ului, britanicii au apelat la compania Holland & Holland, specializată în producţia armamentului premium de agrement. Mai exact, Holland & Holland crează printre cele mai exclusiviste arme de vânătoare. Cum era şi normal, Range Rover s-a transformat fără prea multe ezitări într-o maşină de vânătoare, capabilă să redefinească luxul.

La nivel exterior, ediţia specială Range Rover Holland & Holland vine cu o culoare exclusivistă pentru caroserie, un verde specific creatorului de armament. Acesta este contrastat cu o serie de accesorii cromate.

Interior cu lemn nobil şi piele cusută manual

Esential 510 cai putere oferă cel mai puternic motor instalat pe ediţia limitată Range Rover Holland & Holland.
230.000 de euro costă un exemplar Range Rover Holland & Holland.
40 de exemplare Range Rover Holland & Holland vor fi produse în fiecare an, vreme de trei ani.
La interior, SUV-ul a primit pachetul Executive Class, care garantează prezenţa a două scaune individuale, ajustabile, cu un suport pentru picioare.
Nu lipseşte nici consola centrală, care se prelungeşte şi pe locurile din spate şi care găzduieşte o măsuţă electrică din lemn de nuc, multe spaţii de depozitare, iluminare ambientală şi mai multe suporturi USB.

Nivelul de personalizare atinge apogeul când vorbim despre materiale. Pe lângă pielea cusută manual de maeştrii Holland & Holland, care au avut grijă să brodeze logo-ul companiei pe scaune, lemnul folosit la interior a fost extras dintr-o singură bucată, măsurând 1.5 metri lungime şi 50 de cm lăţime. O singură bucată de lemn asigură uniformitate designului.

În portbagaj, Land Rover a instalat un suport pentru puştile Holland & Holland, construit din aluminiu şi acelaşi lemn nobil, tratat cu grijă.

Un preţ pe măsura exclusivităţii

Noul model va fi disponibil alături de numai două motorizări: este vorba despre dieselul SDV8 de 4.4 litri şi 340 de cai putere şi motorul V8 pe benzină de 5.0 litri, al versiunii Supercharged.

Land Rover a anunţat că va produce doar 40 de unităţi ale modelului în fiecare an, pe o perioadă de trei ani.

Iar preţul unui asemenea exemplar a fost fixat la 180.000 de lire sterline, adică echivalentul a 230.000 de euro.

Comentarii (6)

  • ca sa impusti ''dusmanii''
    25 1
  • wld-ro
    esti mortal frate. vorbele tale fac cat tot articolul. m-ai terminat. am ras cu lacrimi.
    6 0
  • perfect echipat pt traficul (jungla) din bucuresti
    7 0
  • @wld-ro Multumesc :)
    4 0
  • Masina ideala pentru a vana caprioare pe Dorobanti.
    2 0
  • pt wld-ro
    esti praf. inseamna ca razi cand vezi un copac.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru