Legi bizare: într-un stat american vei putea trece cu mașina pe culoarea roșie a semaforului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 27.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Statul american Ohio va introduce o lege prin care un șofer va putea trece pe roșu dacă crede că semaforul este defect. Poliția anticipează deja că șoferii vor profita de lege pentru a nu mai aștepta la semafor.

Statele Unite ale Americii traversează o perioadă tumultuoasă după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte, însă ultima lege adoptată în statul Ohio depășește aproape orice imaginație.

Începând din luna martie, șoferii vor avea dreptul să treacă de orice intersecție pe culoarea roșie a semaforului, dacă se opresc regulamentar și apoi consideră că semaforul este defect. Nu este însă foarte clar modul în care șoferul decide dacă semaforul funcționează sau este blocat pe culoarea roșie.

Urmareste Automarket
Cert este că poliția locală anticipează deja că șoferii vor exploata la maxim în propriul interes această lege pentru a nu mai "pierde timpul" la semafor.
"Vorbim despre siguranță. Nu vrem ca șoferul să se apropie de semafor, să aștepte câteva secunde, să determine că nu funcționează și apoi să treacă pe roșu. Tot trebuie să fii precaut", spune ofițerul de poliție John Jung.

La rândul său, un instructor auto crede că șoferii vor profita de situație pentru a ajunge mai repede la destinație. "Nu știu dacă este cea mai înțeleaptă decizie. Oamenii oricum se grăbesc să ajungă nicăieri", a explicat instructorul Charlie Allen.

Singura veste bună (dar și logică, în același timp) este că, în cazul producerii unui accident, șoferul va fi vinovat în cazul în care se constată că semaforul funcționa corect.

Via CNN

Comentarii (4)

  • gabi_o
    Legea asta o avem si noi in Bucuresti... doar ca e nescrisa!
    10 2
  • AndreiRN
    In orice stat se poate trece pe rosu in anumite conditi speciale. De fapt orice lege de trafic poate fi ignarata daca poti previne un accident.
    2 2
  • Undeva, prin București, un taxi străbătea grăbit marile bulevarde.
    Clientul: "Domnule, conduci cam periculos, tocmai ai trecut pe roșu!"
    Taximetristul: "Stai liniștit, șefu', sunt meseriaș!"
    Mai merg ei câteva secunde și șoferul forțează altă intersecție pe roșu. Clientul, tot mai disperat:
    "Ce faci dom'le, vrei să mă omori?!"
    "Stai calm, șefule, ți-am spus că sunt meseriaș!"
    După alte câteva secunde:
    "Păi, acum de ce ai oprit, când e verde?!"
    "Poate trece alt meseriaș!"

    :)
    5 0
  • Undeva in America o fetita de cativa anisori si-a impuscat instructorul de tir care o invata sa utilizeze un Uzzy....
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru