Lexus prezintă un prototip de skateboard fără roţi, cu levitaţie magnetică

de Daniel Popescu
Miercuri, 24.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a dezvoltat un prototip de skateboard fără roţi care funcţionează pe baza levitaţiei magnetice cu magneţi permanenţi şi superconductori răciţi cu azot lichid.

Hoverboard este exemplul perfect pentru lucrurile grozave care pot fi realizate când combini tehnologia, designul şi imaginaţia.

Mark Templin
Vicepresedinte executiv Lexus
Lexus a prezentat în această săptămână un proiect inedit în cadrul campaniei "Amazing în Motion" prin care încearcă să scoată în evidenţă creativitatea şi inovaţia.

De data aceasta, marca premium a constructorului Toyota a dezvăluit un prototip de skateboard care funcţionează fără roţi.

Botezat simplu "Hoverboard", skateboardul funcţionează pe baza levitaţiei magnetice cu magneţi permanenţi şi superconductori răciţi cu azot lichid cu scopul de a oferi dispozitivului posibilitatea de a se mişca fără să aibă contact cu solul. În procesul de fabricaţie, Lexus a folosit elemente de design împrumutate de la maşinile sale de serie, precum grila, dar şi materiale de construcţie precum bambusul.

Skateboardul imprumuta o serie de element de design de la masinile de serie

"La Lexus ne provocăm pentru a împinge limitele posibilului.

Această determinare, combinată cu pasiunea şi expertiza noastră pentru design şi inovaţie, este ceea ce ne-a condus să dezvoltăm proiectul Hoverboard. Este exemplul perfect pentru lucrurile grozave care pot fi realizate când combini tehnologia, designul şi imaginaţia", a declarat Mark Templin, vicepreşedinte executiv al Lexus.

Prototipul Hoverboard este testat în prezent la Barcelona şi va fi prezentat oficial în această vară, simultan cu lansarea campaniei "Amazing în Motion". Lexus nu intenţionează să producă acest prototip în serie.

Tehnologia levitaţiei magnetice presupune propulsarea unor vehicule fără niciun contact cu solul prin utilizarea unor superconductori a căror rezistenţă la frecare devine nulă la atingerea unor temperaturi mai mici decât valorile specifice ale materialelor din care sunt construiţi. În cadrul procesului de răcire se foloseşte de regulă azot lichid. Unul dintre cele mai populare exemple de vehicule care utilizează levitaţia magnetică este Maglev, un tren care se deplasează prin utilizarea unor câmpuri magnetice şi care recent a atins o viteză maximă record de 603 km/h.

Via Lexus

Comentarii (4)

  • sa vina cine trebuie sa ne spuna ca nu se compara la fiabilitate cu skateboard-urile germane :D
    28 3
  • someone
    zici ca e "back to the future" cu michael j fox ...episodul "lexus"
    15 3
  • Scorpionul_negru
    Numai bun pt. Romania. La ce gropi avem nu se poate merge decat levitand !
    31 2
  • petrush
    o uitat sa spuie ca merge numai pe podea de otel. si nu poate fi controlat clasic ci prin padele.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru