Lotus Exige Cup 430: sportiva britanică are 436 de cai putere și o viteză maximă de 290 km/h

de Petre Barac
Joi, 09.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a prezentat Exige Cup 430, o sportivă cu două locuri, motor V6 supraalimentat de 3.5 litri și 436 de cai putere, capabilă să atingă o viteză maximă de 290 de kilometri pe oră.

În luna iunie, chinezii de la Geely au preluat marca britanică Lotus cu promisiunea că vor accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. Investiția a relansat brandul Lotus care acum are planuri mari privind lansarea unor noi modele până în 2021.

Printre ele se numără și Lotus Exige Cup 430, o sportivă cu două locuri, motor V6 supraalimentat de 3.5 litri și 436 de cai putere, conectat la o cutie manuală cu 6 trepte.

Cu 55 de cai putere în plus față de predecesorul Exige Cup 380, noul model britanic are un cuplu de 440 Nm ce îi permite să ajungă de la 0 la 100 km/h în 3.3 secunde și la o viteză maximă de 290 km/h.

“Este mașina pe care mereu ne-am dorit să o construim și sunt sigur că toți fanii Lotus vor fi încântați de ea, a spus Jean-Marc Gales, CEO al grupului Lotus.

Noua mașină poate fi deja comandată deja în Marea Britanie, Germania, Franța sau Italia, cu prețul de circa 130.000 de euro.

Via Lotus

Comentarii (2)

  • Lexmark
    @Automarket

    Aveti cumva informatia cum ca in continuare motoarele folosite de Lotus sunt aceleasi motoare Toyota folosite si la modelele anterioare prin prisma vechii colaborari?
    1 0
  • someone
    doamne cata sportivitate....caroserie usoara, minim necesar la interior, putere decenta. lotus intotdeauna au fost adeptii unei filozofii aparte pe care au transpus-o in masinile lor . nu ai cum sa nu ii apreciezi
    @ lex....eu asa stiu, ca motorul V6 de pe modelele lor e imprumutat de la toyota, doar ca NA, partea de supraalimentare facandu-se in-house de catre lotus
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru