Martin Winterkorn nu va mai conduce marca Volkswagen de la 1 octombrie 2015

de Sebastian Toma
Marti, 09.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Concernul Volkswagen l-a angajat pe Herbert Diess, fostul şef al departamentului de dezvoltare de la BMW, să conducă destinele mărcii Volkswagen începând cu 1 octombrie 2015.

Esential 8 ani reprezintă durata mandatului lui Martin Winterkorn la şefia mărcii Volkswagen.
Martin Winterkorn, şeful concernului Volkswagen, se va retrage de la conducerea mărcii Volkswagen începând cu 1 octombrie 2015. În locul lui va veni Herbert Diess, şeful departamentului de dezvoltare de la BMW, în timp ce conducerea Grupului Volkswagen va rămâne în responsabilitatea lui Winterkorn. Analiştii din industria auto spun că această angajare arată o delimitare importantă în cadrul concernului Volkswagen şi că îl poziţionează pe Diess ca un potenţial succesor al lui Winterkorn atunci când acesta se va retrage de la conducerea concernului din Wolfsburg. Până atunci, analiştii se aşteaptă ca Diess să atingă obiectivele Volkswagen în viitorul apropiat, printre ţintele sale numărându-se şi creşterea marjei de profit de la 2.3 procente la şase procente.

Herbert Diess are un doctorat în inginerie mecanică şi a lucrat la BMW din 1996.

Înainte să se alăture mărcii din Munchen, Diess lucra pentru Robert Bosch GmbH, companie la care a lucrat în trecut şi Martin Winterkorn. Managerul în vârstă de 56 de ani a fost promovat în consiliul de conducere al BMW în anul 2007 şi a jucat un rol important în dezvoltarea proiectului BMW Megacity, care a dus la crearea mărcii BMW i. Diess este respectat şi cunoscut pentru stilul său direct de comunicare şi de conducere, spune Ardnt Ellinghorst, şeful departamentului global de cercetare de la Evercore ISI.

Herbert Diess este cunoscut în industria auto pentru stilul său direct de conducere.

Urmareste Automarket
Herbert Diess este al doilea angajat în funcţie de conducere preluat de la un producător rival în cadrul anului 2014. Primul director recrutat de la rivali de la Volkswagen Group este Andreas Renschler, preluat de la Daimler AG, acesta urmând să conducă divizia de camioane a Volkswagen Group începând cu 1 februarie 2015.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Andrei
    Nu pot decat sa ma bucur ca acesti oameni sunt pe continentul nostru si ne sunt contemporani.
    4 5
  • glisodin
    De abia pe 1 octombrie 2015 ?! Nasol !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru