Mașinile care se conduc singure există: doi piloți au mers de la Paris la Amsterdam fără să atingă volanul

de Bogdan Mirică
Luni, 18.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două exeplare Citroen C4 Picasso, echipate cu tehnologie de rulare autonomă, au parcurs distanța dintre Paris și Amsterdam fără ca cei doi piloți să intervină asupra comenzilor.

Accesul mașinilor autonome pe drumurile publice a devenit o realitate. De când a fost ridicată interdicția, iar autoritățile au început să le dea voie producătorilor auto să își testeze mașinile în trafic real, posibilitatea de a ne întâlni cu o mașină în care cel de la volan nu face nimic este tot mai mare.

Cu ocazia unui eveniment de profil, denumit The Experience și desfășurat în Amsterdam, mai mulți constructori dedicați tehnologiei autonome și-au demonstrat potențialul în acest segment.

Printre ei s-a aflat și grupul francez PSA Peugeot-Citroen, care a început să testeze mașini care se conduc singure pe șoselele din Hexagon încă din 2015. Mai multe prototipuri Citroen C4 Picasso, echipate cu hărți detaliate pentru sistemele de navigație și mulți senzori și camere video, au reușit să parcurgă 20.000 de kilometri în mod autonom.

Esential 300 de kilometri este distanța pe care cele două mașini au rulat autonom.
Prin urmare, un drum de la Paris la Amsterdam, fără a pune mâna pe volan, nu putea fi decât o formalitate.
O formalitate pe care PSA a îndeplinit-o, tocmai pentru a le arăta celor prezenți la evenimentul The Experience, că mașinile autonome sunt cât se poate de reale.

Două exemplare C4 Picasso au rulat singure între Paris și capitala Olandei, vreme de 300 de kilometri, fără ca piloții de test să intervină asupra comenzilor. Este un pas mare către promisiunea Grupului PSA: sisteme de rulare autonomă cu monitorizarea șoferului, lansate până în 2018, și sisteme complet autonome, fără monitorizarea șoferului, începând cu 2020.

via motorpasion

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru