Mazda MX-5: primele detalii tehnice ies la lumină

de Bogdan Mirică
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie Mazda MX-5 rămâne în continuare un model misterios până la Salonul de la Paris, unde au fost promise primele detalii tehnice. O serie de informaţii neoficiale anunţă însă primul motor şi masa totală.

A trecut deja o săptămână de la debutul noului Mazda MX-5 şi deja au început să apară primele informaţii neoficiale despre gama de motorizări şi specificaţiile tehnice ale modelului.

Potrivit publicaţiei britanice Motoring, noul MX-5 foloseşte o platformă cu mult aluminiu şi promite o masă totală de numai 1020 de kilograme. Asta înseamnă puţin mai mult decât o tonă şi cu 100 de kilograme mai puţin decât vechiul model. Exact cum au promis şi cei de la Mazda în comunicatul lor oficial. Bineînţeles, este vorba despre versiunea entry-level.

Dacă informaţiile se vor adeveri, MX-5 va deveni cel mai uşor roadster din segment, garantând astfel performanţe şi o eficienţă de invidiat.

Aşa cum anunţam şi în ştirea de lansare, noul Mazda MX-5 va avea o versiune entry-level propulsatp de unitatea SkyActiv de 1.5 litri benzină, regăsită deja pe Mazda3. În cazul roadsterului însă, motorul va dezvolta 128 de cai putere şi un cuplu motor ce va sări de 150 de Nm. Pe hârtie nu pare mult, însă împreună cu masa totală redusă, MX-5 va putea oferi senzaţii plăcute chiar şi în această configuraţie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru