Mazda pregăteşte CX-3, un crossover care se va bate cu Nissan Juke

de Mircea Meșter
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Segmentul crossoverelor mici se va îmbogăţi din 2014 cu un model dezvoltat de Mazda. Japonezii intră astfel într-una dintre cele mai animate zone ale pieţei auto actuale.

După ce a eliminat din gama europeană SUV-ul CX-7 şi a lansat noul CX-5, rival pentru Ford Kuga, Honda CR-V, Hyundai ix35, VW Tiguan sau Kia Sportage, japonezii de la Mazda vor să completeze linia de modele de teren din propria gamă prin dezvoltarea unui SUV mai mic. Acesta va primi denumirea oficială CX-3 şi va fi asamblat pe platforma lui Mazda2.

Noul Mazda CX-3 urmează să se bată direct cu Nissan Juke, Opel Mokka şi Chevrolet Trax, urmând să îngroaşe astfel rândurile celei mai expansive părţi a clasei mici: crossoverele de segment B. Conform primelor informaţii venite dinspre marca japoneză, motoarele care vor fi montate pe noul model vor fi reprezentate de două unităţi cu patru cilindri nou-apărute în portofoliul mărcii: o "benzină" turbo de 1.3 litri şi un turbodiesel de 1.6 litri.

Italienii de la Autoblog susţin că există posibilitatea ca noul Mazda CX-3 să primească exclusiv tracţiune faţă, versiunile 4x4 fiind considerate prea scumpe şi inutile de clienţii acestui tip de maşină, care preferă să ruleze mai ales în regim urban.

via autoblog.it

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru