Mercedes AMG nu va mai lansa niciun model cu motorul V8 de 5.5 litri după anul 2016

de Sebastian Toma
Luni, 19.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia AMG a celor de la Mercedes-Benz se pregăteşte să renunţe la lansarea de modele noi bazate pe motorizarea V8 de 5.5 litri. Ultimul model lansat alături de aceasta va fi S-Klasse Cabriolet.

Esential 585 CP livrează varianta de top a motorizării V8 twin-turbo dezvoltată de divizia AMG pentru modelele care au sufixul "63 AMG".
Mercedes AMG va renunţa să lanseze modele noi echipate cu motorizarea V8 twin-turbo de 5.5 litri după anul 2016, titrează britanicii de la Autocar. Divizia de performanţă a mărcii germane va introduce o variantă a unităţii V8 4.0 twin-turbo pentru a înlocui propulsorul de 5.5 litri, explică publicaţia citată mai sus. Decizia este neobişnuită, în contextul în care motorizarea cunoscută sub numele de M157 a fost lansată în 2011 şi era apreciată pentru calităţile sale dinamice. Introducerea unei alte motorizări în locul acestei unităţi marchează cea de-a doua schimbare a propulsorului care echipează modelele care poartă sufixul ”63 AMG” în termen de cinci ani. În trecut, unitatea respectivă era un motor V8 aspirat de 6.208 centimetri cubi.

Mercedes S63 AMG - detalii şi galerie foto

Motivaţia din spatele înlocuirii unităţii M157 de 5.5 litri este legată de faptul că fratele său mai mic este capabil să asigure un nivel mai mare de putere şi de cuplu fără a avea un consum de carburant sau emisii mai ridicate.

Propulsorul V8 twin-turbo de 5.5 litri dezvoltat de AMG va rămâne în fabricaţie până când va mai fi oferit ultimul model din oferta producătorului german echipat cu această unitate. Cu o cilindree de 5461 cmc, unitatea livrează 557 cai putere şi 700 de Nm. Pentru cei care aleg pachetul AMG Performance, acelaşi propulsor garantează 585 de cai putere şi un cuplu motor de 800 Nm. Cea mai recentă lansare de la Mercedes AMG echipată cu acest propulsor este GLE Coupe 63 AMG.

Urmareste Automarket
Ultimul model Mercedes-Benz care va beneficia de varianta de 5.5 litri a motorului V8 dezvoltat de AMG va fi varianta cabriolet a lui S-Klasse Coupe. Vorbim despre mult-anticipata variantă decapotabilă a lui S-Klasse, aşteptată pe piaţă încă din 2007, când a fost prezentat public conceptul Ocean Drive la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a anului respectiv.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Norbert
    Fals!!!
    Sursa de informare: mercedes-benz.de...date tehnice.
    Propulsorul de 5.5 litri despre care scri produce 557 CP si 720 Nm.
    Varianta de performanta produce 584 CP si 800 Nm.
    6 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru