Donwnsizing-ul continuă: Mercedes pregătește motoare noi de 1.2 și 1.4 litri pentru Clasa A și alte modele compacte

de Daniel Popescu
Marti, 23.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes dezvoltă împreună cu Renault-Nissan o nouă gamă de motoare cu injecție directă de 1.2 și 1.4 litri care vor fi implementate pe noua generație Clasa A și pe urmașii Clasei B și ai lui CLA și GLA.

Mercedes pregătește o adevărată avalanșă de modele în segmentul compact, întrucât a confirmat deja extinderea gamei pentru noua platformă MFA2 de la 5 la 8 modele. Noile generații vor sosi însă la pachet și cu motorizări noi, potrivit unor informații dezvăluite de publicația Autocar.

Astfel, Mercedes va introduce o nouă gamă de motoare de bază, alcătuită din unități de propulsie cu injecție directă cu 4 cilindri și capacități de 1.2 litri și 1.4 litri. Acestea sunt dezvoltate împreună cu partenerii de la Alianța Renault-Nissan și vizează scăderea capacității motoarelor pentru a oferi un consum mai bun și emisii mai scăzute.

Noile motoare sunt cunoscute intern sub numele de cod M282 și vor fi disponibile în premieră pe noua generație Clasa A, care va fi lansată pe piață în a doua parte a anului viitor. Ulterior, pe măsură ce constructorul german va actualiza gama de modele, motoarele își vor face simțită prezența și pe Clasa A Sedan, CLA, GLA și Clasa B. Noua generație Mercedes Clasa A a fost deja prefațată de constructorul german printr-o imagine camuflată (foto) prezentată cu numai o săptămână în urmă.

Pe de altă parte, este puțin probabil ca noile motoare să fie utilizate și pe modele din segmentele mai mari sau ca parte a propulsiilor hibride.

În paralel, Mercedes va continua să îmbunătățească și actualele motoare cu cod M274, care vor fi de asemenea disponibile pe Clasa A în versiuni de 1.6 litri și 2.0 litri.

Via Autocar 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru