Mercedes aruncă la gunoi și chinezii reciclează: platforma vechiului E-Klasse va fi folosită pentru mai multe modele chinezești

de Bogdan Mirică
Luni, 22.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la BAIC vor folosi platforma vechiului Mercedes E-Klasse pentru a dezvolta trei modele noi. Ele vor fi propulsate de motoare pe benzină, dezvoltate alături de germani.

Chiar dacă noul Mercedes E-Klasse ”este cu două generații peste vechiul model”, după cum recunoșteau chiar oficialii companiei, chinezii nu se sfiesc să refolosească ceea ce constructorul din Stuttgart a aruncat la gunoi.

Compania BAIC Motor Group, parteneră a celor de la Daimler pe piața din China, a anunța că va folosi vechea platformă a modelului E-Klasse pentru a dezvolta modele noi, destinate doar publicului local. Chinezii vor să lanseze un sedan de clasă medie, denumit D80, urmat de un MPV și un SUV.

Propulsia va fi asigurată de un motor turbo de 1.8 litri și unul de 3.0 litri, normal aspirat. Ambele sunt pe benzină și ambele sunt produse de Daimler și BAIC la o uzină comună din China.

Noile produse cu schelet Mercedes îi vor ajuta pe cei de la BAIC să popularizeze două noi mărci de sub tutela BAIC: unul se numește Senova și va lansa turisme, iar celălalt se numește Weiwang și se va specializa în mașini utilitare.

Comentarii (7)

  • someone
    he he , gunoi gunoi, dar multi producatori ar vrea o asa platforma: tractiune spate sau integrala, si mai ales capabila sa suporte pana si un v8 de 6300 cmc si peste 500 cai .
    24 1
  • Tc1900
    weiwang, un nume predestinate succesului
    7 2
  • Nu ma supar sa recicleze si Renault pentru Dacia platforma asta.
    13 1
  • Nimic rau in asta. Altii inca folosesc cu succes platforma de Clio II si in 2016, o platforma de clasa E n-o fi buna? :)
    13 0
  • Mi-ar trebui si mie un gunoi din ala...
    9 0
  • Se întâmplă și la case mai mari. Să nu uităm că și Chrysler 300C e construit pe o platformă derivată din M-B W211. Pe unele piețe e vândut și ca Lancia Thema.
    5 1
  • Tc1900,
    Într-adevăr, Weiwang e un nume mai greu de digerat, cel puțin în Europa. Dar îmi amintesc că la fel mă gândeam și atunci când am văzut prima dată un telefon Huawei. Între timp, Huawei a crescut foarte mult și a devenit chiar un concurent incomod pentru greii industriei telecom.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru