Mercedes-Benz a demarat producția noii generații Clasa B: monovolumul compact este asamblat în cadrul fabricii din Rastatt, Germania

de Cornel Șocariciu
Vineri, 16.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a anunțat că noua generație Clasa B a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Rastatt, Germania. Listele de comenzi vor fi deschise în 3 decembrie, iar livrările demarează în februarie 2019.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa B a fost prezentată oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie. Acum, oficialii constructorului din Stuttgart au anunțat că monovolumul compact a intrat pe linia de asamblare a fabricii din Rastatt, Germania.

Circa 6.500 de angajați lucrează în uzina Mercedes-Benz, iar anul trecut, pe poarta fabricii din Rastatt au ieșit peste 330.000 de mașini. Alături de Clasa B, Mercedes-Benz produce la Rastatt și noua generație Clasa A, model care a intrat pe linia de asamblare la finalul lunii aprilie.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa B are un ampatament de 2.729 de mm, cu 30 de mm mai mult față de vechea versiune. Atât elemente de exterior, cât și planșa de bord de la nivelul habitaclului au fost preluate de pe noul Clasa A. Mercedes-Benz Clasa B poate fi comandat cu un intrumentar de bord digital cu o diagonală de 7 inch sau 10.25 de inch. Aceleași dimensiuni sunt disponibile și pentru ecranul sistemului de infotainment.

Pe anumite versiuni, scaunele din spate vor putea fi mutate cu 14 centimetri pentru a eficientiza volumul portbagajului, cuprins între 455 și 705 litri.

Cu scaunele spate rabatate, volumul portbagajului ajunge la 1.540 litri.

Gama de motorizări propune două unități pe benzină și trei propulsoare diesel. Fanii motoarelor pe benzină pot alege propulsorul de 1.33 litri dezvoltat în parteneriat cu Renault disponibil în două versiuni: 136 CP și 200 Nm, și 163 CP și 250 Nm. Cei care vor un motor diesel pot miza pe un 1.5 litri de 116 CP sau pe un 2.0 litri în versiuni de 150 CP sau 190 CP.

Conform oficialilor germani, listele de comenzi pentru noua generație Clasa B se deschid în 3 decembrie, iar livrările vor debuta în luna februarie a anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru