Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo - un supercar virtual creat pentru jocul Gran Turismo 6

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 17.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes s-a implicat serios în dezvoltarea jocului Gran Turismo 6. Atât de mult încât a creat un supercar virtual special pentru acest joc video numit Vision Gran Turismo.

Urmareste Automarket
Mercedes-Benz a prezentat oficial un nou supercar. Însă, avem de-a face cu un automobil care nu există în realitate. Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo va exista doar în mediul virtual creat de jocul video Gran Turismo 6. Ce-i drept există un model real la scară 1:1 creat pentru deschiderea centrului de cercetare și dezvoltate Mercedes-Benz din Sunnyvale, California.

Supercarul virtual a fost gândit până în cele mai mici detalii.

Comunicatul oficial spune că acest model va fi propulsat de un motor V8 montat în față ce va dezvolta 585 CP și 800 Nm. Șasiul folosit este fabricat din aluminiu și elemente de carbon, toată mașina cântărind doar 1.385 kg. Acest supercar virtual a fost dezvoltat la cerința expresă a creatorului jocului Gran Turismo, Kazunori Yamauchi pentru a marca 15 ani de lansarea acestui popular joc video.

Cei de la Mercedes-Benz au luat provocarea în serios și au creat un supercar cu linii atrăgătoare în care au inclus linii inspirate din modele clasice ale mărcii. Grila radiatorului, de exemplu, este inspirată de celebrul model 300 SL din 1952. În spate, designerii au dat frâu liber imaginației și au creat nu mia puțin de opt evacuări pentru a accentua sunetul motorului V8. Noul joc Gran Turismo 6 va fi lansat în decembrie și se anunță deja o experiență mai mult decât interesantă. 

Via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • HECTOR
    cel mai ...nici nu stiu cum sa ma exprim,design din cate am vazut in viata mea...jos palaria! daca ar fi produs vreodata,dar in tocmai...cred ca ar avea un succes rasunator.as plati doar sa-l vad si sa-l admir...daca nu mai mult...absolut fenomenal!
    14 0
  • Daca l-ar fabrica ar fi mult mai atragator pt cumparatori decat veyron.
    Ma gandesc ca pretul ar fi tot in zona aia
    13 0
  • cine cumpara asa masina cu asa consum? voi da dati seama?
    0 16
  • @Faurelianul - tu cand ai bani sa-ti cumperi asa masina te mai uiti la consum?? Eu inteleg ca in Romania asa se procedeaza .... dar aici vorbim de alta categorie de oameni.
    6 0
  • Orgasm... Orgasm... Orgasm... Orgasm... Orgasm...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru