Mercedes-Benz experimentează vânzarea de maşini online în Germania

de Mircea Meșter
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Brandul premium german a pus la punct un program de achiziţie auto online dedicat clienţilor tineri. Aceştia pot cumpăra exemplare A-Klasse sau CLA gata configurate cu pachete de asigurări, finanţare şi avantaje adiţionale incluse.

E o zonă nouă pentru noi, dar ne urmărim viziunea de viitor prin această strategie.

Andrea Finkbeiner-Mueller
Şef birou Satisfacţia Clientului Mercedes
Mercedes-Benz experimentează începând cu luna decembrie 2013 vânzările de maşini online în Germania prin intermediul unui dealer din oraşul Hamburg. Programul-pilot are în centru 70 de maşini preconfigurate existente în stoc, acestea urmând să fie vândute în combinaţie cu pachete care conţin, de asemenea, oferte de finanţare prin leasing, asigurare şi întreţinere în service-urile oficiale Mercedes-Benz.

Conform mărcii germane, această mişcare vizează atragerea clienţilor din generaţia tânără care nu au mai apelat la serviciile Mercedes-Benz până acum, majoritatea maşinilor disponibile pentru achiziţie online fiind exemplare ale modelelor compacte A-Klasse şi CLA. 

Preţurile de achiziţie a maşinilor scoase la vânzare pe internet sunt aceleaşi pe care clienţii respectivi le-ar găsi şi în showroom-uri, fără să fie vorba deci de reduceri speciale de preţ. Totuşi, avantajul constă în faptul că orice comandă online va beneficia de ajutorul unui consilier de vânzări care se deplasează la locul ales de client pentru semnarea contractului şi pentru înmânarea cheilor maşinii.

În plus, vânzările online sunt dublate de invitaţii la evenimente precum curse motorsport (DTM, Formula 1) sau împrumutul gratuit al portbagajelor adiţionale de plafon pentru vacanţe şi concedii.

Dacă programul-pilot al celor de la Mercedes-Benz va da roade, marca germană plănuieşte deschiderea unui al doilea punct de desfacere online în Varşovia, Polonia. Acesta ar urma să funcţioneze începând cu primul sfert al anului 2014.

Comentarii (2)

  • Tarziu
    eMag a vandut de acum 2 saptamani :)
    2 2
  • @Si Dacia de mult timp in Franta!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru