Mercedes SLS AMG EV a devenit cel mai rapid model electric pe circuitul de la Nurburgring

de Bogdan Mirică
Vineri, 07.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes SLS AMG EV a stabilit un timp de 7 minute şi 56 de secunde pe circuitul de la Nurburgring. Supercarul german devine astfel cel mai rapid model electric pe Iadul Verde şi primul care sparge bariera de 8 minute.

Mercedes are mari motive de sărbătoare după ce noul SLS AMG electric, derivatul cu zero emisii al popularului supercar, a reuşit să stabilească un timp record pe circuitul de la Nurburgring. Cu numai 7 minute şi 56 de secunde, SLS AMG EV a devenit cel mai rapid model electric din lume pe Iadul Verde.

Totodată, supercarul din Stuttgart îşi poate aloca meritul de a fi devenit primul model electric din lume care reuşeşte să parcurgă cei 22 de kilometri ai circuitului german în mai puţin de 8 minute. Recordul a fost omologat după un alt succes repurtat de german, şi anume câştigarea cursei de 24 de ore de la Nurburgring cu un alt derivat al modelului sportiv: Mercedes SLS AMG GT3.

Esential 751 de cai putere oferă Mercedes SLS AMG EV.
3.9 secunde îi sunt necesare noului Mercedes SLS AMG EV pentru a atinge 100 de km/h.
Mercedes susţine că SLS AMG Coupe Electric Drive corespunde versiunii de serie ce urmează a fi lansată luna aceasta.
Cel mai puternic model dezvoltat vreodată de AMG dispune de patru motoare electrice care dezvoltă împreună 751 de cai putere şi un cuplu motor de 1000 Nm, transmis ambelor axe. Supercarul accelerează de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h.

Ola Kallenius, preşedintele Mercedes AMG, a declarat: „Suntem primul producător de vehicule electrice care este capabil să parcurgă Nurburgring-ul în mai puţin de 8 minute. Acest record este o dovadă a dorinţei noastre de a inova constant.”

Comentarii (3)

  • Suntem primul producător de vehicule electrice care este capabil să parcurgă Nurburgring-ul în mai puţin de 8 secunde.
    adica e mai rapada ca sunetul :), tot circuitul in 8 secunde :)

    bravo celor de la Mercedes!
    7 1
  • De unde ai scos tu 8 secunde?
    Este cea mai rapida,pt.ca au furat tehnologia inventata de Toyota.
    ultimea afirmatie este de fapt a altui user obsedat. Heh,heh,heh.....
    Sanatate maxima!
    1 0
  • @Lache:
    au corectat, initial scria 8 secunde, mai fac greseli de redactare si cei de la automarket, dar tu vad ca ai ceva!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru