Mercedes va lansa un vehicul cu hidrogen în 2017. Preţul său va fi similar cu cel al unui model electric

de Bogdan Mirică
Luni, 28.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler cooperează cu Ford şi Alianţa Renault-Nissan în domeniul vehiculelor alimentate cu hidrogen. Scopul este acela de a reduce costurile viitorului automobile Mercedes alimentat cu hidrogen, programat să debuteze în 2017.

Daimler lucrează din greu la dezvoltarea unui vehicul alimentat cu hidrogen. Ideea a fost testată de mai mulţi constructori, inclusiv de rivalii de la BMW, dar se pare că doar Mercedes a crezut în ea până la capăt.

Germanii au definitivat procesul de dezvoltare şi testare al primului lor vehicul de serie alimentat cu hidrogen. Cu toate acestea, data lansării pe piaţă a fost amânată pentru anul 2017.

Herbert Kohler, şeful departamentului de cercetare Daimler, a motivat această decizie. Potrivit lui Kohler, Daimler şi-a unit forţele cu Ford şi Alianţa Renault-Nissan pentru a dezvolta în parteneriat acest tip de vehicule. Încercând în acelaşi timp să folosească cât mai multe elemente comune, Mercedes va reuşi să reducă costurile de producţie printr-o cooperare cu ceilalţi parteneri.

Kohler susţine că atunci când vor lansa noul vehicul alimentat cu hidrogen, adică în anul 2017, preţul său va fi comparabil cu cel al unei maşini electrice, alimentată doar de baterii.

Automobilul cu hidrogen va avea însă avantajul autonomiei.

via carscoops

Comentarii (2)

  • nu stiu cum se face dar marii producatori europeni se aliaza cu japonezii in tehnologii de top. Daimler cu Nissan (renault-nissan) si BMW cu Toyota. E trist sa observ fanatismul fanilor (dintr-o parte sau alta) cand lumea reala tine sa contrazica injuraturile, mizeriile si prostiile acestora.

    In fine...mai deunazi anuntase toyota un model pe hidrogen acum mercedes. E ciudat....din cele doua aliante ar fi fost de asteptat ca BMW sa apara cu modele pe hidrogen.

    Oricum se anunta vremuri interesante...
    5 5
  • inexorabil
    Sau vremuri de culoare...bruna? Tendinta generala in bransa nu lasa loc de echivoc: marcile vor deveni modele, iar modelele versiuni. In rest, profetia lui Marchionne va triumfa cu o voluptate a exactitatii de-a dreptul exasperanta: pana in 2030 vor ramane pe scena doar 5-6 macro-grupuri ("ciorchini"), care vor lupta intre ele cu garda jos pentru suprematia vanzarilor, apeland chiar si la metode "neortodoxe" daca imperativul "targetului" o va cere...Singurul castig (dar si acela bantuit de relativitatea hazardului economic) il putem considera a fi miza "tehnologiei H".
    PS: Ce mi s-a acrit de sintagma-cliseu "reducerea costurilor"...Niste baieti "destepti" din Detroit sunt responsabili de geneza acesteia, incepand de prin '93-'94 sa aplice borâtura lor de idee geniala (pentru buzunarele dansilor, desigur) : "Less car and more money". Dupa socul-revelatie din 2009, si-au mai revenit in simtiri, dar naravul tot nu le-a iesit din sange, daca nu cumva il "transfuzeaza" si altora...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru