Mercedes va schimba numele SUV-ului ML în GLE

de Bogdan Mirică
Joi, 28.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes va reboteza gama sa de SUV-uri, după modelul actualului GLA. Această decizie va duce la dispariţia numelor GLK, ML şi GL în următorii ani.

Deşi ne-am obişnuit toţi cu numele modelelor din gama Mercedes, iar poziţionarea acestora este cât se poate de clară, constructorul german are în plan o rebotezare.

Ea va viza SUV-urile actuale şi va încerca să facă lumină în rândul celor care nu ştiu cum să poziţioneze GLK, ML sau GL faţă de actualele C, E şi S-Klasse.

Şirul schimbrilor va începe cu SUV-ul compact GLK, programat să primească o nouă generaţie chiar anul viitor. Urmând exemplul lui GLA, care a fost dezvoltat pe platforma lui A-Klasse, viitorul GLK se va numi GLC, subliniind astfel asocierea sa cu Mercedes C-Klasse.

Chiar dacă a făcut carieră în Europa, dar mai ales în Statele Unite, actualul ML va fi şi el rebotezat. Asocierea sa cu E-Klasse se va oglindi, de asemenea, în noul nume. Aşadar, faceliftul SUV-ului german ne va face cunoştinţă şi cu noul GLE. Fără îndoială, noul indicativ va fi adoptat şi de varianta coupe, desemnată să se bată cu BMW X6. Ea se va numi GLE Coupe.

Vârful gamei de SUV-uri, actualul GL va fi rebotezat şi el cu numele GLS, iarăşi pentru a asocia modelul cu actualul S-Klasse.

Practic, noul GLS va fi un fel de S-Klasse al SUV-urilor.

via autocar

Comentarii (2)

  • Nu mai intelege nimeni nimic din denumirile astea codate de la Mercedes. Ba o litera, ba doua, acum trei... Probabil vom ajunge sa cumparam masini cerand dealer-ului direct seria de sasiu; asa va ajunge sa le boteze pana la urma.
    15 7
  • A (+coupe), GLA (+coupe), CLA (+shooting brake)

    C (+coupe), GLC (+coupe)

    E (+coupe), GLE (+coupe)

    S (+coupe), GLS, CLS (+shooting brake)


    Ti se pare mai clar decat amalgamul de azi?
    Poti sa le pozitionezi mai simplu?

    P.S. Pentru carcotasi GLC (+coupe) nu exista azi, dar va exista in viitor, la fel si A coupe (anuntat) cat si GLA coupe
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru