Mitsubishi Mirage - vânzările debutează pe 31 august în Japonia

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 02.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a publicat o serie de detalii despre noul model de clasă mică ce urmează să înlocuiască actualul Colt. Mirage va fi vândut în Japonia începând cu 31 august.

Mitsubishi a dat publicităţii o serie de noi detalii despre cel mai mic model din gama sa. Mirage este noul model global de clasă mică şi va înlocui actualul Colt în gama Mitsubishi. Mitsubishi Mirage va debuta pe piaţa japoneză la finalul acestei luni, dar a fost prezentat publicului la Salonul Auto de la Tokyo din acest an. Mirage este un model de clasă mică abordabil gândit pentru eficienţă şi consum mic de carburant şi se vinde deja în Thailanda, ţara unde este produs, urmând apoi să fie lansat şi în Europa şi Australia.

Pentru piaţa japoneză, Mirage va fi disponibil în trei variante de echipare, dar cu o singură motorizare. Puterea este dată de un motor de 1.0 litru cu trei cilindri ce dezvoltă 69 CP şi 86 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată CVT cu variaţie continuă. Mitsubishi spune că acest model va avea un consum de 3.6 litri/100 km dacă este echipat şi cu sistemul Start-Stop opţional. 

Urmareste Automarket
Preţurile pentru noul Mitsubishi Mirage încep în Japonia de la 998.000 yeni, adică aproximativ 10.300 euro.
În Europa vom avea probabil o gamă mai variată de propulsoare.
Rămâne de văzut dacă Mitsubishi va oferi şi motorizare diesel, actuala gamă Colt bazându-se doar pe motoare pe benzină. 

Via Mitsubishi

Comentarii (15)

  • OOO bravo.Arata superb de bine la interior si chiar modern.Bg mana in foc ca va fi o masina foarte sportiza,fasneata si jucausa
    6 17
  • AA si uitase-m sa spun fiabila.
    5 18
  • kumite
    Motor de un litru si 3 cilindri?WTF.?O sa tremure din toate incheieturile,iar dupa un an cad toate plasticele de pe ea.Dar este fiabila!Si fasneata!A! Si jucausa! Este si sportiva!Doar daca ii pun un motor de EVO! UITASE-M cum se scrie "uitasem".Al naibii bac! VORBEA-M de bacul lui Basescu.Bacul este o ambarcatiune sportiva,jucausa ,fasneata si fiabila!
    12 11
  • Pare mai cuminte si se potriveste mai bine cu clasa din care face parte. Imaginea de masina rea, pe care a avut-o Coltul (una dintre cele mai urate masini dpmdv), nu merge in clasa mica.

    In rest, simpla, cu un bord aerisit, linistita,economica, iar sportiva ... din parti. Varianta de baza nu ar trebui sa coste mai mult de 6000 EUR. Tot ce va fi peste acest pret se va plati pentru......fiabilitate, clar.
    10 0
  • Acest model este inlocuitor pt Colt? Japonezii chiar nu mai au designeri? Ce-i cutiuta asta? Si se fabrica unde, in Thailanda...dar o marca japoneza se poate fabrica si-n Congo ca SE STIE ca-i fiabila. In ultimele saptamani japonezii au lansat o serie de modele, CR-V, Pathfinder, niste poze cu viitorul Auris, acest Mirage, care arata mai rau si mult mai rau decat modelele pe care le inlocuiesc, in afara de noua Mazda 6, in rest stau din ce in ce mai rau la design, cutii si cutiute.
    14 2
  • Ma intreb oare de ce nu au angajat pe Giugiaro sau pe Pininfarina sa deseneze masina?
    8 0
  • Imi pare rau ca zic dar seamana cu o Mahindra sau vreo porcarie chinezeasca... :(
    12 1
  • Cu cine oi semana asa urat :))
    3 0
  • BaditzaEx
    @dan_grc, subscriu la ce ai spus... si eu eram fan sa zic asa, japoneze , dar in ultima vreme , noile modele , noile strategii lasa f mult de dorit, in afara de noua Mazda 6 , tot ce iese acum din tara soarelui este dezamagitor din punct de vedere al designului si a identitatii de marca, si chiar a motorizarilor neactualizate
    11 0
  • Colt era cat de cat ok ca si design exterior, Mirage-ul in schimb este oribil, sunt dusi rau cei de la Mitstu daca cu porcaria asta vor sa inlocuiasca Colt-ul. Bordul arata bine cu navigatie dar aia va fi in versiunea de top, interesant era sa vedem bordul simplu fara navigatie, dar bineinteles ca ala nu da bine in reclama.
    5 1
  • Cu un design lipsit de imaginatie,nu vad cum ar putea sa se vanda ca painea calda...pe partea mecanica,nu contest fiabilitatea japoneza,dar designul conteaza foarte mult...ma asteptam la mai mult de la Mitsubishi...
    8 0
  • chiar k e cutie rau...e mai cutie si decat tripleta up......
    3 1
  • Sorry, dar Colt arata muuult mai bine. Nu inteleg de ce nu s-a pastrat aceiasi forma a caroseriei, de tip monovolum. Putea face parte din specificul lui Colt, pentru ca sunt putini cei care ofera o asa caroserie la clasa mica. Deci inca un punct slab la capitolul originalitate din partea mea...
    In rest nu zic nimic pana nu o vad. Dar sincer sa fiu din poze nu ma astept la mare lucru. La cat de mult imi place Colt, masinuta din poze ma cam surpinde si nu in sensul bun.
    4 1
  • Nu o fi masina asta prea frumoasa, dar auzi aici oameni care cica se pricep la masini: Colt = cutie pe roti. Nici nu vreau sa ma gandesc cum vi se pare ceva gen Logan sau Renault Symbol...
    3 2
  • Am Colt 1.1 75 CP model 2009 facelift. Sunt foarte multumit de ea, o consider frumoasa si sprintena (935 kg). Chiar daca e in 3 usi e mai spatioasa decat Clio Symbol, Seat Cordoba, Mini Cooper si penultimul VW Polo. Primele doua le-am avut masini de serviciu, in celelalte am fost pasager. Pentru oras o consider perfecta, chiar distractiva. Ca design, Mitsubishi Mirage arata COMPLET NEINTERESANT in opinia mea. Doar ei stiu ce a fost in capul lor. Vorba cuiva de aici: '' seamana cu o Mahindra sau vreo porcarie chinezeasca... :( " PACAT...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru