Mitsubishi recheamă în service în România toate SUV-urile echipate cu sistem de asistență la frânarea de urgență

de Daniel Popescu
Sambata, 24.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mitsubishi a anunțat că va rechema în service toate SUV-urile echipate cu sistem de asistență la frânarea de urgență, iar japonezii vor remedia și un posibil defect la controlul stabilității. În total sunt afectate 275 de unități în România.

Mitsubishi a inițiat recent pe piața din România o acțiune de rechemare în service care vizează întreaga gamă de SUV-uri a constructorului japonez.

Astfel, unitățile Mitsubishi ASX și Eclipse Cross produse după jumătatea anului 2017, dar și unitățile Outlander, inclusiv versiunea plug-in hybrid, care au fost produse după jumătatea anului 2016, vor fi rechemate în service dacă sunt echipate cu Forward Collision Mitigation (FCM), sistem care permite mașinii să frâneze automat pentru a evita producerea unui accident iminent.

"Există posibilitatea ca, atunci când sistemul FCM detectează un pieton sau obiecte, frânarea moderată a FCM să fie mai mare decât este necesar. Ca urmare, șoferii pot simți nevoia de a aplica frâna, în ideea compensării a ceea ce simt ca fiind o forță insuficientă de frânare", menționează Mitsubishi.

Inginerii vor actualiza pachetul software al mașinii pentru a remedia această potențială problema.

Cu această ocazie, Mitsubishi va opera unele modificări și la sistemul de control al stabilității, cunoscut drept ESP, dar care în cazul modelelor constructorului japonez are acronimul ASC.

În anumite situații, este posibil ca sistemul ASC să nu poată fi utilizat. "Există posibilitatea că funcționarea unității hidraulice de control ASC să ducă la resetarea calculatorului ASC", afirmă Mitsubishi.

În total, de acest recall sunt afectate 275 de unități pe piața din România.

Via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru