Model X, SUV-ul electric Tesla, va avea doar tracţiune integrală şi va fi lansat în 2014

de Mircea Meșter
Marti, 05.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla nu face compromisuri în ceea ce priveşte sistemul de propulsie al viitorului său SUV. Model X va fi disponibil exclusiv în versune 4x4 împreună cu un pachet de două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă.

Esential 250-450 de kilometri este autonomia lui Tesla Model S, în funcţie de capacitatea bateriei comandate.
După debutul curajos al mărcii Tesla cu modelul electric Roadster şi continuarea de succes a poveştii prin Model S, probabil cel mai apreciate model electric prezentat vreodată de un constructor auto, compania californiană pregăteşte să confirme trendul ascendent prin lansarea în 2014 a SUV-ului Model X. Iar veştile venite astăzi dinspre Elon Musk, prezent la inaugurarea londoneză a primului Tesla Store european sunt interesante: SUV-ul full electric pe care americanii îl pregătesc va fi disponibil exclusiv în versiune cu tracţiune integrală. Mai mult, preţul său nu va exploda, urmând să aibă aproximativ acelaşi nivel cu cel al lui Model S.

"Preţul lui Model X va fi similar cu cel al lui Model S. probabil puţin mai ridicat, deoarece Model X va fi propus doar cu tracţiune integrală.

Deci vom vorbi de un model 4x4 cu motor dual", spune CEO-ul Tesla Motors.

Dacă Model S pleacă pe pieţele europene de la circa 75.000 de euro, viitorul SUV al celor de la Tesla va fi disponibil probabil de la un preţ care va trece puţin peste 80.000 de euro. Sub capota noului model se va afla acelaşi sistem de baterii aflat şi pe Model S (40, 50 sau 65 kWh), însă propulsia va fi asigurată de două motoare electrice - unul dedicat axei faţă, celălalt axei spate - despre care Tesla nu a oferit până acum foarte multe informaţii. Sistemul se numeşte oficial Dual Motor All-Wheel Drive şi, după debutul pe Model X, va fi oferit ca opţiune şi pe Model S. 

via Autoblog.it

Comentarii (3)

  • Great job !!!
    21 3
  • Superb design si calaitate a fabricatiei (cel putin asa se vede in poze).
    Problema este ca seamana foarte mult cu Mazda, la fel cum model S este inspirat dupa Jaguar.XF. Dar copierea se pare ca este la moda...
    6 8
  • Pe site-ul oficial Tesla Motors sunt trei sisteme de baterii din care poti alege pentru Model S: de 60 kWh, 85 kWh si 85 kWh Performance (care are aceeasi autonomie ca si versiunea 85 kWh doar ca accelereaza intr-un timp mai scurt). Va rog verificati din mai multe surse inainte sa postati. Va multumesc!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru