Nissan Note - primele informaţii oficiale ale noii generaţii

de Bogdan Mirică
Luni, 16.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat astăzi primele detalii ale noului Note. Modelul japonez adoptă un design dinamic, un interior nou şi un motor pe benzină care promite un consum de 3.9 litri/100 km.

Nissan a dezvăluit astăzi în Japonia, în cadrul unei conferinţe susţinute la Yokohama, noua generaţie a modelului Note. Deşi este vorba despre primele imagini ale variantei pentru piaţa niponă, ne putem elucida deja în privinţa designului general al modelului de segment B şi pe Bătrânul Continent.

Noul Note este un model global care îşi propune să devină cea mai eficientă propunere din segment. Comunicatul de presă anunţă un design mult mai atrăgător decât cel al vechii generaţii, mai sportiv, cu o grilă şi o siluetă dominată de filosofia ”Squash line”. Conceptul Nissan Invitation, expus în martie la Salonul Auto de la Geneva, şi-a pus vizbil amprenta asupra modelului, partea frontală fiind puternic inspirată de prototip. La interior, designerii au decis să se inspire din liniile dunelor de nisip şi au croit o planşă de bord fluidă pentru a inspira un aer spaţios pasagerilor. Spaţiul a fost cuvântul de bază şi pentru ingineri care au căutat să dea naştere celui mai spaţios habitaclu din segment.

Esential 3.9 litri/100 km este consumul mediu pe care Nissan îl anunţă pentru noul Note.
Odată cu noua generaţie, Nissan introduce pe monovolumul de segment B şi sistemul de camere Around View Monitor, o premieră în acest segment.
Propulsia va fi asigurată de motoare noi, printre care şi unitatea de 1.2 litri, supraalimentată, de 97 de cai putere. Japonezii vor combina sistemul de injecţie directă cu un sistem start-stop şi cu transmisia automată CVT pentru a obţine cel mai bun consum din segment, un incredibil 3.9 litri /100 de kilometri, în ciclu combinat.

Noul Nissan Note va fi produs la uzina japoneză din Kyushu, însă pentru Europa modelul va fi construit de fabrica din Sunderland, Marea Britanie. Debutul pentru Bătrânul Continent este programat la începutul lui 2013.

Comentarii (16)

  • In sfarsit o stire pe sufletul meu:

    E o masina magnifica,cu motorizare magnifica,iar in ceea ce priveste fiabilitate,nu zic nimic,pentru ca sunt constient,ca doar este o marca japonneza.Si un consum decent,foarte mic.Bravo Nissan.Sper sa vina cat mai multe stiri despre aceste bijuterii ale japonezilor.
    32 23
  • bine ca-i asta magnifica dtpdv ... noi o sa suferim in mertzane bemveuri si haudi-uri ...
    23 22
  • Aste e realitatea mai unckle,se observa clar ca japonezii cu ochii lor aia lunguieti,vad mult mai bine lucrurile decat le vad nemtii si alte natii.
    12 19
  • Design reusit. Imi place :)
    34 9
  • calitate
    BANZAI !!!!!!! Japan Style!
    28 7
  • Se pare ca interiorul anost si neapreciat de pe Micra nu spune destul de clar ca e anost si nu place nimanui....
    Dupa ce au o gama de masini anemica mai si rateaza cu cele cateva modele care le au.
    Pacat de Nissan.
    6 22
  • Eu niciodata nu am inteles de ce actuala generatie Note a avut vanzari atat de slabe in Europa. Chiar era o masina buna, o alternativa buna la Opel Meriva. Cunosc o singura prsoana care a avut masina asta pana cand a intrat un "inteligent" in el si i-a facut masina dauna totala. A fost foarte multumit de ea, chiar era o masina fiabila. Si din cate am mai citit pareri le posesorilor masinuta asta era destul de solida si nu se sctrica mare lucru. Ma gandsc pe de alta parte ca nici Nissan nu s-a obosit prea tare sa-i faca reclama in Europa, pentru ca e o masina foarte putin cunoscuta.
    Sper sa se schimbe lucrurile cu generatia asta. Mie sincer imi plac astfel de masini.
    26 2
  • Poate japonezii ar trebui sa inteleaga ca trebuie sa faca si niste masini care sa nu arate oribil, daca vor schimba lucrul asta vor avea vanzari mai bune in Europa si cu astfel de modele, iar acest model nou de Note chiar e..."magnific" fata de actualul.
    13 16
  • zarnesteanu
    Inca un nissan,

    Care iese din fabrica cu farurile sparte. Cred ca au unul de la controlul calitatii postat la iesire si le mai trage un ultim ciocan inainte sa iasa pe poarta.
    7 13
  • real value
    imi place, mai e o singura problema: ce alte motoare va avea, ce greutate va avea masina si eventual alte cutii de viteze, pretul.
    7 1
  • pffffffffff
    Prea SF masina ! Taranii n-au cum sa inteleaga asemenea design.
    20 7
  • pacat ca nu vedeti ca practic e un Honda Jazz, doar farurile si stopurile sunt modificate......chiar nu cunoasteti toate marcile si vi se pare sci-fi sau tot ce e nou? atentie, sunt fan Nissan, doar ca sunt in clar si cu celelalte marci....
    3 13
  • ...daca nu ar fi fost modificate si farurile si portierele si spoilerele si interiorul, sigur ar fi aratat ca Honda Jazz :)) Pentru unii paraleli in domeniul auto, simplu fapt ca fac parte din acelasi segment, deci caroseria trebuie sa aduca a mini-mpv in cazul de fata, inseamna automat ca seamana cu ceva... cat de pueril e rationamentul asta!
    12 1
  • Stimate domn care mi-ai raspuns si m-ai cam pus la punct: am observat si acele modificari, dar chiar ai fi vrut sa fie o clona identica ca sa vezi ca o poti face cu aceleasi matrite ca si o Honda Jazz?!! si chiar sunt din domeniu!!...maxim 10 la suta tb. modificate acele matrite! La unele elemente de caroserie chiar mult mai putin! dumneata prob. nici la noile Dacii nu ai sa vezi refolosirea multor elemente de caroserie de la modelele depasite de la Renault!
    0 5
  • @jl

    difera mult nu numai la portiere si faruri. Liniile geamurilor difera, decupajul portierelor, al rotilor. Interioarele sunt diferite.

    poate te-ai grabit
    5 0
  • Nissan, una dintre putinele masini din ziua de azi, care chiar merita banii.Eu unul ,nu cunosc vreun model al lor care sa fi dat chix.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru