Nissan Invitation: viitorul model de clasă B al japonezilor

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Miercuri, 07.03.2012
Nissan a adus pe standul de la Salonul Auto de la Geneva conceptul Invitation. Acest concept previzionează viitorul model de clasă B pentru piaţa europeană.

Invitation este propunerea Nissan pentru segmentul B. Acest model va intra în producţia de serie şi va fi fabricat la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Acest anunţ a fost făcut de către Nissan la Salonul Auto de la Geneva.

Nissan Invitation va fi lansat anul viitor şi va concura cu modele ca Ford Fiesta sau Opel Corsa. Nissan speră să vândă 100.000 unităţi anual. Sunderland este cea mai mare uzină auto din Marea Britanie, anul trecut producând peste 480.000 unităţi. Nissan Invitation va fi produs alături de Nissan Juke. 

Nissan Invitation vine cu o caroserie cu linii fluide şi promite că va avea emisii poluate scăzute de sub 100 g/km de CO2

Ca şi Micra, noul model Invitation va folosi platforma tehnică V, gândită pentru o ţinută de drum rafinată şi un centru de greutate jos. Invitation va avea o lungime de 4.150 mm, 1.740 mm lăţime şi 1.470 mm înălţime.

La capitolul tehnologii, noul model va folosi sistemul AVM (Around View Monitor) pentru a putea face manevrele de parcare cât mai simple posibil.

Nu există încă informaţii despre ce motoare va folosi noul model, dar aproape sigur sub capota lui Invitation vom regăsi motorul de 1.2 litri cu trei cilindri, injecţie directă şi supraalimentare.

Via | Nissan

Comentarii (6)

  • un concept absolut reusit....sa vedem ce ramane din el...pana la productie.
    29 6
  • Vasilica
    Oribil!
    Genul asta nu prea sunt inghitite de publicul din EU.Or sa vada daca il lanseaza in EU
    5 21
  • Marian
    Mie imi place. E unul din putinele nissanuri care mie imi place.
    9 4
  • David80
    super!
    Cred ca ar fi cea mai frumoasa masina din clasa mica!

    Imi place Nissan !
    20 3
  • nissan + mercedes benz
    e un b class cu eticheta de nissan
    0 3
  • Anonim
    Text
    Ar fi superb daca ar arata ca conceptul asta,o sa le ia mult din vanzari celorlalti rivali.Bv Nissan.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru