Noi detalii despre prima mașină electrică Volvo: va avea autonomie de peste 400 de kilometri

de Daniel Popescu
Marti, 14.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric de la Volvo va apărea pe piața în 2019 și va avea o autonomie de cel puțin 400 de kilometri conform standardului american EPA.

Volvo a anunțat încă din toamna anului 2015 că urmează să lanseze primul său model electric în 2019, iar în paralel va continua să dezvolte și propulsii diesel.

După ce în luna februarie am aflat că modelul va fi echipat cu o baterie cu capacitatea de 100 kWh, acum a venit momentul să primim informații și despre autonomie. Astfel, între două încărcări vei putea parcurge peste 400 de kilometri conform standardului american EPA, unul mai dur decât standardul european NEDC și mai apropiat de valorile din viața reală.

Urmareste Automarket
Informația a fost dezvăluită de Lex Kerssemakers, CEO-ul Volvo din Statele Unite, care a adăugat că, pe piața americană, modelul va costa între 35.000-40.000 de dolari.

Până în prezent, Volvo nu a dezvăluit ce tip de carosorie va avea modelul electric și nici segmentul din care acesta va face parte.

În plus, Volvo nu a decis încă dacă numele modelului va fi complet nou sau dacă va folosi unul dintre numele existente deja în gamă.

Pe de altă parte, Volvo promite că următoarele modele electrice vor avea baterii cu capacități mai mari și vor fi compatibile inclusiv cu sistemele de încărcare rapidă, în timp ce motoarele vor avea puteri curpinse între 100 kW și 450 kW, echivalentul unei plaje cuprinse între 136 CP - 612 CP.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • mai vorbim cand autonomia o sa fie de la 600 de km in sus
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru