Noua generație Peugeot 508, testată în Spania: primele imagini camuflate confirmă designul specific coupe-urilor

de Daniel Popescu
Luni, 16.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a testat recent în Spania noua generație 508, iar imaginile surprinse sub camuflaj confirmă informațiile despre noutățile de design ale modelului de segment D.

Peugeot 508 se confruntă cu o perioadă de scădere a vânzărilor, așa cum se întâmplă de altfel cu numeroase modele de segment D, în condițiile în care SUV-urile câștigă o cotă de piață tot mai mare.

Modelul urmează însă să primească o nouă generație la începutul anului viitor, iar constructorul francez a derulat recent un test pe drumurile din Spania.

Deși se află sub camuflaj, imaginile video publicate de jurnaliștii francezi de la L'Automobile Magazine confirmă o serie de informații apărute anterior pe acest subiect. Astfel, noul Peugeot 508 va avea un design care îl apropie și mai mult de cel specific coupe-urilor, iar schimbările estetice vor fi vizibile inclusiv pe varianta break, care va sosi ulterior.

În plus, contrar trendului înregistrat în cazul segmentelor inferioare, noul Peugeot 508 va avea o lungime mai mică, de circa 4.75 metri, comprativ cu lungimea de 4.83 metri a generației actuale. Chiar și în acest context, este de așteptat ca ampatamentul să fie unul mai mare.

Pe de altă parte, știm deja că Peugeot 508 va beneficia și de o versiune hibridă.

În locul soluției diesel-electric adoptată până de curând de constructorul francez, 508 va folosi un sistem hibrid bazat pe un motor pe benzină și un propulsor electric, soluție folosită de Grupul PSA Peugeot-Citroen în cadrul platformei EMP2 adoptată de noua generație.

Nu în ultimul rând, la interior, Peugeot va integra a doua generație a sistemului său i-Cockpit, replică oferită de francezi la cunoscutul Audi Virtual Cockpit. Acesta va fi alcătuit dintr-un display de 12.3 inch și un ecran cu funcții touch cu diagonală de 8 inch, astfel că vor exista doar 8 butoane clasice pe consola centrală a mașinii.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (7)

  • Foarte bine ca l-au "scurtat".
    Deja exagerau cu lungimea,lucru valabil si pt mazda 6 si pentru mondeo.

    Interiorul o sa fie SF.
    Super masina!
    9 0
  • Talisman e mai lung cu 6cm....decat 508 si nu arata rau deloc.
    5 2
  • Edikkk
    frumos, foarte frumos

    doar ca acum SUV sunt la putere, dar exista clienti pentru orice tip de masina (altfel nu s-ar mai fabrica)
    5 0
  • @PSA,Talisman, mi-e teama ca o sa aiba soarta lui Latitude,

    Nu e vorba ca nu arata bine lungi e vorba de practibilitate,
    O sa-mi zici ca nu e masina de oras,ok-dar si cand pleci pe distante lungi, la destinatie tot trebuie sa o parchezi,manevrezi pe stradute inguste etc..
    Vechiul 407 mi se parea perfect proportionat.
    4 2
  • am observat ca tot ce e peste 4.50-4.60 lungime e deja prea mare si devine o povara

    cea mai buna lungime, care satisface cele mai multe utilizari si nevoi este in jur de 4.10-4.40 m, parerea mea
    2 0
  • Peugeot merge intr-o directie potrivita . E mare motorist - au avut parteneriate cu BMW pe benzine - pe diesel se stie ca sunt specialisti . Sunt primii care au abordat consumul real in teste , dotarile masinilor lor sunt decente, modelele nou lansate arata superb , iar calitatea se apropie foarte mult de cea nemteasca. Avand in vedere ca la preturi promotionale Peugeot practica sume mai mici decat DACIA la achizitie, recomand !
    1 0
  • Ha, la minutul 1.50 se vede spatele foarte clar al unui model nou necamuflat...sa fie 508?? -Nu se distinge cifra
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru