Noua şefă a GM, declarată cea mai puternică femeie din afaceri

de Sebastian Toma
Luni, 10.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La doar o lună de la preluarea noii funcţii, şefa General Motors a fost numită cea mai puternică femeie din business, titrează revista Fortune.

Esential 4.4 milioane de dolari pe an câştigă Mary Barra, prima femeie care conduce un concern auto.
Mary Barra, CEO-ul General Motors începând cu luna ianuarie a anului curent, a fost numită cea mai puternică femeie din afaceri de revista americană Fortune. Şefa General Motors a depăşit în clasament conducătoarele unor companii precum IBM, Pepsi, Petrobras şi DuPont. Realizatorii clasamentului spun că au luat în considerare anvergura şi importanţa unei afaceri, starea economică a acesteia, cariera liderului şi inerţia business-ului respectiv.

În raport cu Dan Akerson, fostul ocupant al postului de CEO al General Motors, Mary Barra câştigă cu aproape 50% mai puţin, cu toate că salariul de bază diferă cu doar 100 de mii de dolari pe an. În funcţie de performanţe, Mary Barra ar putea să câştige chiar şi 14.4 milioane de dolari pe an.

Liderul General Motors plănuieşte să transforme compania din Detroit în cel mai puternic conglomerat auto din lume.

Pentru a realiza acest obiectiv, Mary Barra spune că GM trebuie să "întărească" mărcile Cadillac şi Chevrolet pe piaţa din China. Printre obiectivele anunţate anterior de Mary Barra se numără şi "eliminarea maşinilor slabe din producţie". Viitoarele modele GM, lansate sub tutela lui Barra, vor avea un consum mai redus de carburant, emisii CO2 scăzute şi vor beneficia de sisteme de infotainment mai utile şi de tehnologie de conducere autonomă.

Urmareste Automarket
În cei 33 de ani petrecuţi la General Motors, Mary Barra susţine că nu a cerut niciodată o mărire a salariului sau o avansare.
Directoarea companiei americane spune că s-a ghidat în carieră după următorul motto: "Fă-ţi treaba ca şi cum vei face acel lucru pentru restul vieţi tale şi demonstreză că eşti cel mai bun la asta". Tatăl lui Mary Barra a lucrat la rândul său pentru General Motors, ocupând rolul de matriţer pentru Pontiac, alături de alte posturi în producţie de-a lungul anilor.

Via Autoblog

Comentarii (3)

  • HECTOR
    miscari feministe nimic altceva...iar dansa? o marioneta in mana celor care conduc(lumea )cu adevarat...
    11 3
  • HECTOR
    e vreo problema in ceea ce am afirmat?@AM...hai ca la acest capitol sunt mult mai citit si mai bun decat la masini...deci putem discuta..cat vreti voi,credeti-ma sunt documentat pana-n maduva si nu e o lauda .
    5 4
  • o avea ceva fibra a la arnold
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru