Noul Skoda Superb: o schiță prezintă designul posterior

de Bogdan Mirică
Luni, 22.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat o nouă schiță a viitorului Superb. Imaginea trădează designul posterior al sedanului care se va repoziționa într-un segment mai mare.

Skoda a publicat astăzi un nou teaser al viitorului Superb. Noua generație este așteptată să își facă debutul oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat în luna martie, însă până atunci fanii vor avea ocazia să vadă noul Superb în cadrul unui eveniment desfășurat în țara mamă, în Cehia, în luna februarie.

Noua schiță dezvăluită astăzi trădează câteva informații despre partea posterioară a modelului și aduce noi completări estetice pentru filosofia de design pe care o va inaugura Superb, inspirată din conceptul VisonC. Comparativ cu vechiul model, noul Superb se va repoziționa în partea superioară a segmentului mediu, urmând să crească în dimensiuni: o lungime mai mare cu 20 de mm și o lățime mai mare cu 50 de mm.

Skoda va folosi o versiune alungită a platformei MQB, iar noul Superb va fi cu 75 kilograme mai ușor față de modelul precedent. În ceea ce privește motorizările. este posibil ca noul Superb să folosească chiar și propulsorul 1.4 TSI de 125 CP, iar gama ar fi completată de motoarele 1.8 TSI de 260 CP, precum și cunoscutele unități TDI de 1.6 și 2.0 litri cu puteri ce vor varia între 120 și 190 CP.

Comentarii (14)

  • hazard
    si nu au varianta cu 1.2 tsi de 110 cp? Nu inteleg de ce Skoda nu coboara la nivelul lui Ford Mondeo cu motorul de 1 litru. Probabil ca le merge mintea.
    16 31
  • gigi_frana
    cat suspans pentru o "clona" de Audi....A3 Sedan
    25 35
  • Din aceste schite ara foarte bine. Daca vor mentine si preturile foarte bune ale modelului actual ar putea sa dea lovitura.
    28 11
  • in sfarsit, o skoda care imi place...in schite. E clar o clona retusata a unui Audi dar macar arata mai bine decat vechea generatie.
    21 7
  • best new car.
    4 1
  • mishazaitev
    Cat de bine arata este o chestiune subiectiva. Mie mi se pare ca arata bine, altul s-ar putea sa nu fie de aceeasi parere. Cert ramane faptul ca Skoda este brandul cu cea mai frumoasa evolutie din ultimii ani. Sa produci fara intrerupere, chiar si in perioada in care designul si performantele masinilor fabricate la Mlada Boreslav erau afectate de criteriiile de dezvoltare a unei tari comuniste, modele frumoase si mai ales extrem de diverse, sa continui apoi dezvoltarea ca si component al unuia dintre cele mai mari grupuri producatoare din lume fara sa stai in pozitie de drepti, sa stii sa imbini atat de bine tehnologia grupului mama cu propria ta filosofie de design si de productie, toate acestea mi se par realizari care merita tot respectul si ma fac sa afirm ca, daca as fi ceh, as fi mandru ca o uzina cu o traditie atat de veche exista si se dezvolta in tara mea.
    16 6
  • someone
    1.8 de 260 cai ?!?! poate 2.0 , ca totusi e skoda
    4 12
  • Suzana
    Ma simt ca-n epoca de aur! din Cehia!... "cea mai frumoasa evolutie"..."fara sa stai in pozitie de drepti"..."modele extrem de diverse"... "filosofie de design si productie"!!!.... Ce mandru sunt ca traiesc in Cehia! Daca traiam in Romania spuneam ca Skoda e 80% VW si era de ajuns!
    2 5
  • Cristi C
    Problema la Skoda este pretul. Tocmai am configurat o Octavia diesel de 2.0, cu ceva optiuni, nimic spectaculos (jante, metalizata, geamuri electrice spate!, clima, tempomat, proiectoare ceata - absolut banal) si rezultatul este .... 22500euro!! La banii astia prefer fara sa stau pe ganduri sa mai pun un 10% si sa iau un VW chiar nemetalizat sau cu motor mai mic!
    3 4
  • ehe heeeee!
    noul skoda ca...noul skoda,de noua mercedes ce ati zice?
    1 4
  • @ Cristi C
    Skoda Octavia se afla in 2014 comfortabil in TOP 10 modele vandute in Europa, semn ca foarte multi europeni considera pretul ei foarte competitiv . In ultimele luni din 2014 din acest Top au iesit modele ca Ford Focus si Opel Astra ....
    4 5
  • mishazaitev
    @suzana

    Tu poti sa te simti in ce epoca vrei tu, dar in epoca celor care pricep cate ceva chiar nu ai cum sa te simti.

    De unde ai dedus tu ca traiesc in Cehia? Am spus doar ca as fi mandru daca as fi ceh, atata tot, din motive pe care nu ma astept sa le intelegi.

    Cat despre celelalt afirmatii legate de diversitatea modelelor Skoda, daca ai studia inainte sa comentezi, ai vedea ca nici un alt producator din estul Europei nu a produs modele mai diferite din '45 incoace.
    0 1
  • Limuzina cu motor 1.4.Am trait s-o vad si p-asta.Dar lasa ca o cumpara europenii ca sunt prea incuiati,doar aici isi cumpara toti taranii Audi A6(masina incadrata tot in clasa "limuzina) dar cu motor 2.0 TDI ca na,cand dai 50.000 de euro pe o masina nu mai ai bani de motorina,trebuie sa consume 4 la suta(pe hartie,bineinteles ca in realitate consuma 6) si de optionale nu mai zic,mai au putin si trec si volanul pe lista cu optionale(daca nu ai bani,asta e,cheia de 16 si dai).Dar are taranul limuzina?Are!Ca are scaune de carpa sau ca dupa 150.000 de km schimbi toate injectoarele,apoi turbina si la 200.000 crapa blocul motor,asta nu mai conteaza.
    4 3
  • poti sa ai si maybach, ca tot nu scapi de mirosul de oaie
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru