Noutăți în gama BMW: Cel mai economic Seria 5 din istorie va consuma doar 3.9 litri/100 de kilometri

de Bogdan Mirică
Miercuri, 18.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anunță o serie de îmbunătățiri pentru gama sa de modele. Noul Seria 5 va fi capabil să ofere un consum de numai 3.9 litri/100 de km, în versiunea 520d Efficient Dynamics.

După ce a dezvăluit faceliftul modelului Seria 4, BMW anunță modificări și pentru celelalte produse din gamă. Cea mai importantă noutate este, de departe, introducerea celui mai economic Seria 5 din istorie.

Este vorba despre versunea 520d Efficient Dynamics, gata să ajungă pe piață în această primăvară și să impresioneze cu un consum de numai 3.9 litri/100 de kilometri și o rată a emisiilor de 102 g/km.

Toate acestea în condițiile în care sub capotă se ascunde un motor diesel de 2.0 litri, capabil să ofere 190 de cai putere și un cuplu motor generos, de 400 Nm, livrat între 1750 și 2500 de rotații. Chiar dacă este cel mai eficient Seria 5 disponibil până acum în gama BMW, sedanul nu face cmpromisuri când vine vorba de performanță, reușind să accelereze de la 0 la 100 de km/h într-un timp decent de numai 7.5 secunde.

Pe lângă debutul noului 520d Efficient Dynamics, BMW anunță și extinderea serviciului On Street Parking Information în alte trei orașe din Germania.

După cum o sugerează și numele, serviciul poate oferi detalii despre un loc de parcare liber. El face parte din conglomeratul de sisteme BMW ConnectedDrive Real Time Information, ce urmează a fi disponibil pe aproape toate modelele din gamă care folosesc sistemul multimedia BMW Professional.

Esential 3.9 litri/100 de km este consumul mediu pe care îl promite 520d Efficient Dynamics.
190 de cai putere oferă noul 520d Efficient Dynamics
On Street Parking Information va fi disponibil acum și în Nuremberg, Bremen și Hanovra, după orașe ca Berlin, Munchen, Hamburg, Koln, Dusseldorf, Frankfurt și Stuttgart.

2017 va aduce noi sisteme de siguranță și pe actualul Seria 7. Nava amiral se va bucura acuma de un asistent capabil să schimbe banda de mers, de un sistem activ de prevenire a coliziunilor, de avertizare la ieșirea cu spatele dintr-o parcare și de avertizare la șofatul pe sensul de mers greșit.

Această ultimă funcție se numește Wrong Way Driving Alert și poate avertiza șoferul atunci când rulează greșit pe o stradă cu sens unic, într-un sens giratoriu sau chiar pe autostradă.

Lista modificărilor va presupune și introducerea unui display digital în locul instrumentelor de bord clasice pe modelele Seria 3 și Seria 4. Este același ecran complet digital folosit de BMW i8.

Nu în ultimul rând, BMW Seria 6 va primi o nouă culoare de caroserie (Sonic Speed Blue), un set nou de jante de 20 de inch și o echipare îmbunătățită.

Comentarii (8)

  • WOW, un dizal ''economic si eficient'' , nu mai zic ca-i si ''prietenos'' cu mediul. Mai sa fie......am dreptate Dan Grecu ?
    9 14
  • Dacă fostul model a reușit un consum de 4 litri și ceva, testat de AM, mai ales că modelul testat avea tracțiune integrală, adică mai greu, în versiunea 4x2 a noului model poate obține cu siguranță 3.9 litri. Desigur, la un stil de condus foarte economic:).

    @simpaticu'

    Îți recomand o vizită la Fukushima.
    14 7
  • da... va reusi 3.9 la rularea cu 1000 rpm (ca asa fac cei de la Automarket testele de consum)

    hai sa fim seriosi si sa mizam pe un 6.0 la mers obisnuit

    PS era o vorba... e beamveu... consuma 10 kile si-o cantă!
    4 6
  • Salutarile mele Dan Grecu ! Ce dragutz, AM a obtinut 4litrii si ceva in testul de anduranta. Doar ca n-au precizat un lucru, de aceea ii intreb : Cu soft sau fara ? . Cand poluezi mult automat si consumi mult, tu stiai asta ? Fostul meu Cielo 1.5 lua 12L in oras si 10 la drum lung, nu avea GPL, adica unn consum real si corect pe care il scot si VW sau BMW acum in 2017 . Stiai asta ? Doar ca la Cielo cat scria in carte atat consuma. La astia, totul se rezuma la sarlatanie.

    PS: Reactoarele de acolo sunt mireasma de primavara pe langa NOX-ul pe care-l emit ''minunatiile'' germane alea care consuma ''1 litru'' :)))) . Ce-ti mai face Bemveul ?
    7 12
  • OPSS.....ma facu-i turta, de la atatea gaze de Bemve.
    5 12
  • @autoparalelul, semne bune anul are! Mai faci sablari umede la vopseaua proaspata? Imbacsitule!
    10 4
  • @cacabilistul
    Turta, pleazna, maroniu esti oricum, indiferent, cu sau fara gazele de la BMW.
    1 3
  • bleah. tractoras cu sigla bmw. :/ si urat si mirositor.
    in trafic real ne afuma mai rau ca un ferrari ce consuma 20l+
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru